FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS traži sastanak sa šukerom o posjetu misije mmf-a

ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS)zatražili su danas od ministra financija Ivana Šukera hitan sastanakkako bi ih izvijestio o sadržaju i mogućim posljedicama razgovoraMisije MMF-a s Vladom.
ZAGREB, 27. listopada 2004. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) zatražili su danas od ministra financija Ivana Šukera hitan sastanak kako bi ih izvijestio o sadržaju i mogućim posljedicama razgovora Misije MMF-a s Vladom.

NHS je putem medija informiran da se Misija MMF-a nalazi u Hrvatskoj zbog "provedbe stand-by aranžmana te posebice nacrta prijedloga proračuna za 2005. i za iduće trogodišnje razdoblje, a članovi misije bit će upoznati i s izradom pretpristupnog ekonomskog programa".

NHS u pismu podsjeća Šukera na njegovo obećanje da će socijalni partneri biti upoznati s nacrtom prijedloga proračuna na sjednici GSV-a, čim ga Vlada napravi, nakon čega će imati vremena izraditi svoje primjedbe i prijedloge.

Za slijedeću sjednicu GSV-a, najavljenu za 2. studenoga, planirane su točke vezane uz proračun, pretpristupne programe i poreznu reformu, no niti za jednu od točaka sindikati nisu dobili nikakve materijale, pa je očito da neće imati dovoljno vremena, ako ikakav materijal uopće dobiju, pripremiti se za sjednicu.

Ispada da će Vlada najprije sve uskladiti s MMF-om pa tek onda razgovarati sa socijalnim partnerima, a sindikati ovoga puta nisu pozvani niti na sastanak s predstavnicima Misije MMF-a, naglašava se u pismu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙