FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

obavijest korisnicima: ispravak vijesti 7569HNA "Liječnici: loš položaj..."

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Molimo korisnike da ispravenaslov i prvi odlomak vijesti 7659HNA "Liječnici: loš položaj hitnemedicinske službe" tako da riječ "liječnici" zamijene rječju"djelatnici".
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Molimo korisnike da isprave naslov i prvi odlomak vijesti 7659HNA "Liječnici: loš položaj hitne medicinske službe" tako da riječ "liječnici" zamijene rječju "djelatnici".

Ponavljamo vijest u cijelosti:

DJELATNICI: LOŠ POLOŽAJ HITNE MEDICINSKE SLUŽBE

ŠIBENIK, 22. listopada 2004. (Hina) - Djelatnici službe Hitne medicinske pomoći upozorili su danas na "loš položaj te službe u hrvatskom zdravstvenom sustavu".

"Iako jedan od najvažnijih dijelova zdravstvenog sustava, služba Hitne pomoći zanemarena je i u Ministarstvu zdravstva", rekao je predsjednik Udruge djelatnika Hitne medicinske pomoći Danijel Šota otvarajući međunarodni kongres "Prehospitalna internistička stanja", koji je danas počeo u šibenskom Solarisu u organizaciji te udruge.

Dodao je kako je Hitna medicinska pomoć u Hrvatskoj neujednačno razvijena i opremljena, ovisno o mogućnostima pojedinih gradova.

Šota je upozorio kako je Hrvatska među rijetkim europskim zemljama koje još nisu donijele zakon o Hitnoj medicinskoj pomoći što je, po njegovu mišljenju, razlog za neujednačenost službi.

"Osam godina udruga bezuspješno pokušava utjecati na Ministarstvo zdravstva da Vladi i Saboru predloži donošenje zakona o Hitnoj medicinskoj pomoći. Ta je služba toliko važna da bi njezina djelatnost trebala biti regulirana zakonom na isti način na koji je to učinjeno s policijom. A upravo zbog nepostojanja zakona, danas u Hrvatskoj nema prave koordinacije između djelatnika Hitne pomoći i MUP-a", naglasio je Šota.

Kongres će trajati do nedjelje, 24. listopada, a okupio je više od 200 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Italije i Bosne i Hercegovine. Predavanja će održati mnogi istaknuti hrvatski liječnici, među kojima i neurokirurg Miroslav Gjurašin te internisti Vladimir Gašparević, Dragutin Ivanović i Marijan Merkler.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙