FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: postdiplomski studij iz obiteljske medicine

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Na Medicinskom fakultetu danas jeobilježen završetak jednogodišnjeg postdiplomskog studija izobiteljske medicine za 150 specijalizanata, te početak studija zanovih 180 liječnika kojima je odobrena jednogodišnja specijalizacija.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Na Medicinskom fakultetu danas je obilježen završetak jednogodišnjeg postdiplomskog studija iz obiteljske medicine za 150 specijalizanata, te početak studija za novih 180 liječnika kojima je odobrena jednogodišnja specijalizacija.

Uvođenjem projekta specijalizacije Hrvatska ulaže u obrazovanje liječnika primarne zaštite te usklađuje kvalitetu primarne zaštite s europskim standardima po kojima svaki obiteljski liječnik mora imati i specijalističko obrazovanje iz nekog područja medicine.

Cilj je projekta usklađivanja djelatnosti obiteljske medicine s europskim standardima uvođenjem obvezne specijalizacije da zvanje specijalista do 2015. godine stekne svih 1.700 liječnika koji rade u primarnoj zaštiti.

S obzirom na 15-godišnju stanku i nepostojanje postdiplomskog studija, danas je u primarnoj zdravstvenoj zaštiti manje od 30 posto liječnika specijalista, a njihov se broj sve više smanjuje.

Za specijalizacije u ovoj godini Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje osigurao je 19 milijuna kuna.

Projekt provodi Katedra za obiteljsku medicinu zagrebačkog Medicinskog fakulteta, a program se izvodi u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙