FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NIJEMCI ZAINTERESIRANI ZA IZGRADNJU TERMOELEKTRANA

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Pomoćnik ministra za energetikui rudarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva ŽeljkoTomšić primio je danas njemačke poduzetnike predvođene HatmutomMesserschmidtom, zamjenikom šefa Odjela za jugoistočnu Europu i Turskuu njemačkom Saveznom ministarstvu gospodarstva i rada.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Pomoćnik ministra za energetiku i rudarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Željko Tomšić primio je danas njemačke poduzetnike predvođene Hatmutom Messerschmidtom, zamjenikom šefa Odjela za jugoistočnu Europu i Tursku u njemačkom Saveznom ministarstvu gospodarstva i rada.

Tomšić je njemačko gospodarsko izaslanstvo upoznao s gospodarskim smjernicama hrvatske Vlade, prema kojem se što prije trebaju povećati hrvatski energetski kapaciteti gradnjom triju termoelektrana na plin i jedne na ugljen.

Njemački su poduzetnici izrazili zanimanje za sudjelovanje u poslovima izgradnje termoelektrana u suradnji i kooperaciji s hrvatskim tvrtkama po principu joint venture. Najviše je interesa pokazano za suradnju s Končarem, dok su pojedinačni interes najviše pokazali proizvođači toplinskih senzorskih uređaja za termoelektrane.

Interes je iskazan za investicije i poslove s hrvatskim tvrtkama u izgradnji prometnica i pripadajuće infrastrukture, željezničkih prometnica i tehnike, sustava signalizacije, klimatizacije za vagone, industrije teških strojeva te održavanja i sanacije deponija.

Pomoćnik ministra Tomšić je sa zadovoljstvom primio iskazani interes njemačkih poduzetnika te im ponudio potpunu i otvorenu suradnju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva na njihovom putu prema poslovanju i investiranju u Hrvatskoj, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙