FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP POZDRAVLJA PROJEKT ONE STOP SHOPA

ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP)pozdravila je Vladin projekt uspostave One stop shopa, kaže se upriopćenju glavnog direktora HUP-a Đure Popijača.
ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pozdravila je Vladin projekt uspostave One stop shopa, kaže se u priopćenju glavnog direktora HUP-a Đure Popijača.

Popijač naglašava da sporost državne administracije i birokracije predstavljaju najveće probleme poduzetnicima i građanima, te ističe kako vjeruje da će One stop shop pridonijeti i rješavanju problema korupcije, što će, po njegovoj ocjeni, dijelom privući i strane investitore.

Navodeći da HUP-a nije bio kontaktiran u vezi tog projekta, Popijač poziva Vladu da HUP, kao jednog od najvećih budućih korisnika usluga One stop shopa, uključi u taj projekt.

"Iskustva članova HUP-a, njihovi trenutni problemi s državnom administracijom, bit će od neizmjerne koristi i najbolji imput za kvalitetnu pripremu i implementaciju cijelog projekta", kaže Popijač.

Kako je na današnji sjednici odlučila Vlada, projekt One stop shopa provodit će se putem Financijske agencije (FINA).

Cilj uspostave tog sustava je da poduzetnici ne moraju, kao dosad, ići na pet, šest, pa i više mjesta prilikom registracije tvrtke i drugih poslovnih poduhvata, već će sve moći obaviti na jednom mjestu. Uz to, omogućit će im se da u svakom trenutku imaju informaciju gdje se nalazi njihov zahtjev i u kojoj je fazi obrade.

Očekuje se da bi ove usluge poduzetnici mogli početi koristiti već u prvoj polovici iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙