FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSJEČKA EKOTRŽNICA IMA MALO KUPACA

OSIJEK, 26. listopada 2004. (Hina) - Ekološki proizvodi na osječkojGlavnoj tržnici za sada oskudijevaju kupcima.
OSIJEK, 26. listopada 2004. (Hina) - Ekološki proizvodi na osječkoj Glavnoj tržnici za sada oskudijevaju kupcima.

Na deset klupa proizvođači ekoloških proizvoda uglavnom iz Baranje, ali i drugih hrvatskih krajeva, kupcima nude povrće, voće, med, rakiju, čajeve, sir i vrhnje, ali se oni zbog više cijene slabo prodaju zbog novčane oskudice kupaca, kazao je direktor Tržnice Željko Krivić.

Istina, manji se broj kupaca na toj tržnici redovito opskrbljuje, kazao je i dodao kako je Glavna tržnica "jedina u Hrvatskoj s odjelom za ekološke proizvode", koji je u zatvorenu dijelu otvoren prije četiri godine.

Proizvođačima ekoloških proizvoda ustupljene su besplatne klupe jer je prodaja tih proizvoda mnogo slabija od ostalih na tržnici, istaknuo je, podsjetivši kako svi proizvođači-prodavači ekoproizvoda imaju potvrdu osječke ekološke Udruge BIOP-a koja analizira ne samo proizvode nego i tlo gdje se proizvode.

Bez obzira na činjenicu da se ekološki proizvodi znatno manje kupuju od ostalih, sljedeće godine kanimo i na osječkoj donjogradskoj tržnici postaviti desetak klupa koje ćemo također besplatno ponuditi ekoproizvođačima, kazao je Krivić.

Od triju osječkih tržnica, u Gornjem gradu, Retfali i Donjem gradu, najstarija je donjogradska koja je otvorena 1864.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙