FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast priroda ranih usjeva i voća

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Ostvareni prirod ranih usjeva ivoća u Hrvatskoj je u ovoj godini kod pravnih osoba i njihovihdijelova bilježi znatan porast u odnosu na prošlu sušnu godinu, pa jetako proizvodnja pšenice porasla za 41 posto, na 244,9 tisuća tona.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Ostvareni prirod ranih usjeva i voća u Hrvatskoj je u ovoj godini kod pravnih osoba i njihovih dijelova bilježi znatan porast u odnosu na prošlu sušnu godinu, pa je tako proizvodnja pšenice porasla za 41 posto, na 244,9 tisuća tona.

Ukupno je, sa stanjem od 15. kolovoza, na kod pravnih osoba požnjeveno 45.262 hektara pšenice, a prosječni prinos iznosio je 5,41 tonu po hektaru, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

Statistika donosi podatke o prirodima samo za pravne osobe, a na i za višestruko veću proizvodnju kod individualnih poljoprivrednika.

Kako su pojasnili u Državnom zavodu za statistiku, u državnom proračunu za ovu godinu nisu im osigurana sredstva za provedbu istraživanja za obiteljska poljoprivredna gospodarstva pa Zavod tako i ne raspolaže tim podacima.

Kod pravnih je pak osoba proizvodnja ječma povećana za 23 posto, na 46,8 tisuća tona, proizvodnja raži za 28 posto, na 1,5 tisuća tona, a zobi za 85 posto, na nešto više od 5 tisuća tona.

Istodobno je zabilježen i porast proizvodnje ranog krumpira za 10 posto, na 32 tone te uljane repica za četiri posto, na 22,3 tisuće tona.

Podaci o ostvarenom prirodu ranog voća kod pravnih osoba i njihovih dijelova pokazuju da je proizvodnja trešanja povećana za 11 posto, na 20 tona, a proizvodnja višanja za 58 posto, na 426 tona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙