FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o suradnji Vlade RH i Microsofta Hrvatske

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Tajnik Središnjeg državnog uredaza e-Hrvatsku Miroslav Kovačić i direktor tvrtke Microsoft HrvatskaDavor Majetić potpisali su danas ugovor kojim se nastavlja uspješnasuradnja između Vlade RH i tvrtke Microsoft, priopćeno je iz VladinogUreda za odnose s javnošću.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić i direktor tvrtke Microsoft Hrvatska Davor Majetić potpisali su danas ugovor kojim se nastavlja uspješna suradnja između Vlade RH i tvrtke Microsoft, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Ugovorom je uređena sveobuhvatna suradnja na području primjene Microsoftovih rješenja u tijelima javne vlasti, savjetovanja i tehničke podrške te licenciranja svih Microsoftovih softverskih proizvoda, kao i uključivanje Vlade u Microsoftov program sigurnosti za vlade.

Vrijednost ugovora za prvu godinu iznosi 24,3 milijuna kuna na bazi 22.600 PC računala i 1100 dodatnih serverskih i ostalih proizvoda.

Tijela javne vlasti ugovorom stječu pravo na korištenje najnovijih verzija Microsoftovih proizvoda i široku tehničku podršku od strane Microsofta, a za razliku od dosadašnjeg ugovora između Vlade i Microsofta, po isteku ugovora tijela javne vlasti stječu pravo na trajno korištenje licenci softverskih proizvoda obuhvaćenih ugovorom, navodi se u priopćenju.

Pogodnosti ugovora mogu koristiti i tijela područne uprave i lokalne samouprave.

Ugovorom obuhvaćeni Program tehnološkog jamstva omogućava državnim službenicima i namještenicima besplatno korištenje Microsoft Office proizvoda koje koriste na poslu i na vlastitom osobnom računalu kod kuće, besplatno multimedijsko školovanje, kao i posebne pogodnosti pri nabavi odabranih Microsoftovih proizvoda za osobne potrebe.

Microsoft će za potrebe Vlade RH dati uvid u izvorni kod svojih proizvoda, što će se provesti u sklopu Programa sigurnosti za vlade, u koji je do sada uključeno 30-ak država svijeta.

Ujedno Microsoft se obvezao da je spreman po isteku ugovora za akademsku zajednicu i obrazovni sustav krajem 2004. godine nastaviti ugovornu suradnju na razini dosadašnje vrijednosti od 5,3 milijuna kuna, obuhvaćajući i očekivani porast od oko 40 posto u broju PC računala u osnovnim, srednjim, visokoškolskim i znanstvenim ustanovama, stoji u propćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙