FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. listopada 2004.(Hina) -
ZAGREB, 26. listopada 2004.(Hina) -

ZAGREB - Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor sinoć je, komentirajući izjavu predsjednika Mesića o njenim motivima za ulazak u HDZ, izjavila kako može samo reći da je Mesić izgubio živce. "Čudi me što ih je izgubio tako rano, jer je još ostalo puno vremena do početka predsjedničke kampanje", izjavila je Jadranka Kosor u emisiji "2 u9 " na OTV-u, komentirajući Mesićevu izjavu da ona nije nikada tvrdila da se u HDZ uključila zato što prihvaća program stranke, nego zato što je u pokojnom predsjedniku Tuđmanu prepoznala oca. U emisiji "2 u 9" gledatelji su telefonskim glasovanjem odgovorili na pitanje "Tko će biti novi predsjednik Hrvatske?" i s 11.236 glasova odabrali Jadranku Kosor. Stipe Mesić dobio je 6.938 glasova. To je bilo prvo izjašnjavanje građana u nekom mediju u kojem je Jadranka Kosor dobila više glasova od aktualnog predsjednika Mesića.

ZAGREB - U sinoćnjoj emisiji "Otvoreno" Hrvatskle radio-televizije, gledatelji su izjašnjavanjem na telefonskom referendumu ocijenili da je 2. siječnja dobar datum za predsjedničke izbore. Pitanje na koje su gledatelji odgovarali telefonskim pozivima glasilo je "Hoćete li izaći na izbore ako budu 2. sijčnja", a 60 posto gledatelja koji su se javili odgovorili su da hoće.

ZAGREB - Europski dan građanskog pravosuđa, koji države članice Vijeća Europe sada već tradicionalno obilježavaju, obilježit će se danas prvi put i u Hrvatskoj. Svrha obilježavanja tog dana je upoznavanje građana s djelovanjem pravnog sustava u njihovim zemljama, edukaciji i informiranju o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa. Središnja manifestacija održat će se u Ministarstvu pravosuđa, gdje će ministrica Vesna Škare Ožbolt predstaviti aktivnosti na povećanju učinkovitosti pravosuđa. Okupljenima će se obratiti i predsjednik Vlade Ivo Sanader, predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić i šef delegacije Europske komisije u Hrvastkoj Jacques Wunenberger.

ZAGREB - Na današnji dan prije 40 godina, 26. listopada 1964., Sava je poplavila Zagreb i odnijela 17 ljudskih života. Poplavljene su bile gradske četvrti Trešnjevka, Trnje, Peščenica i Novi Zagreb.Sasvim je uništleno 15.000, a oštećeno 35.000 stambenih zgrada. oplava je zahvatila područje od oko 14 kilometara dužine i četiri kilometra širine, a njome je izravno bilo pogođeno 183.000 ljudi. Danas, na obljenticu te poplave, u Hrvatskim vodama bit će predstavljena studija izvedivosti uređenja i korištenja rijeke Save, a bit će otvorena i izložba "Sjećanje na poplavu Zagreba 1964."

CAVTAT - U organizaciji britanskog poslovnog časopisa Euromoney 26. i 27. listopada u Cavtatu se održava 4. Regionalna financijsko-investicijska konferencija, na kojoj će se kroz brojna izlaganja, diskusije i tehničke radionice razmotriti financijske i investicijske mogućnosti u zemljama regije, kao i utjecaj njima susjednih zemalja. Konferencija će se baviti promjenama u regiji koje su nastupile nakon proširenja Europske unije. Kao sudionici konferencije najavljeni su predstavnici ministarstava, središnjih i poslovnih banka, privatizacijskih fondova, investicijskih kuća i kompanija iz zemalja regije te Europske unije.

ZAGREB - Prva hrvatska Leksikografska knjižara, koja će nuditi enciklopedijska izdanja raznih nakladnika, otvorena je sinoć u Leksikografsko zavodu "Miroslav Krleža" u Zagrebu. Knjižaru je otvorila potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, a nazočni su, uz glavnoga ravnatelja Leksikografskog zavoda Tomislava Ladana, bili bivši ravnatelj akademik Dalibor Brozović, predstavnici nakladnika drugih leksikografskih izdanja i mnogi drugi uglednici iz javnoga i kulturnog života zemlje.

ZAGREB - Zagrebački nakladnik Susret predstavio je sinoć u Muzeju Mimara knjigu novinara Ivice Relkovića "Haaški recital Vuka Draškovića". Knjiga "Haaški recital Vuka Draškovića" (252 str.) u tri poglavlja raščlanjuje političku i književnu djelatnost aktualnoga ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuka Draškovića. Relković u njoj govori o kontinuitetu velikosrpske politike kroz pisana djela i politički rad srpskoga književnika Vuka Draškovića te o stoljetnoj nespremnosti hrvatskih institucija na pripremljenu velikosrpsku agresiju. O knjizi su večeras govorili povjesničar Josip Jurčević, književnik Toma Podrug, svećenik isusovac Vladimir Horvat i autor knjige Ivica Relković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙