FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 28. rujna 2004.(Hina) -
ZAGREB, 28. rujna 2004.(Hina) -

ZAGREB - Maloprodajne cijene motornih benzina od danas su skuplje u prosjeku za 2,3 posto, dizelskih goriva za 2,2 posto, lož ulje za 3,4 posto, a plavi dizel za 3,6 posto, izvijestili su iz hrvatske naftne kompanije INA. Super 98 od danas košta 7,89 kuna po litri, a bezolovni Eurosuper 95 po 7,40 kuna. Bezolovni Super 95 je 7,30 kuna po litri te bezolovni Super plus 98 7,54 kune. Eurodizel košta 6,53 kune po litri a dizel 6,37 kuna. Lož ulje je poskupjelo na 3,68 kuna po litri, a plavi dizel na 3,49 kuna.

ZAGREB - CARNetova 6. internet konferencija CARNet Users' Conference - CUC 2004. svečano je otvorena sinoć u Zagrebu, a do 29. rujna oko 450 domaćih i inozemnih sudionika, stručnjaka i korisnika interneta slušat će niz predavanja o novim mrežnim servisima i tehnologijama. Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet od 27. do 29. rujna organizirala je tu već tradicionalnu korisničku konferenciju na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Ovogodišnja konferencija nosi naziv "Nove granice" (New Frontiers), a središnja tema su novi mrežni servisi i tehnologije.

ZAGREB - Danas se prvi put u Hrvatskoj obilježava Međunarodni dan "Građani imaju pravo znati". Središnji događaj bit će skup najviših predstavnika tijela javne vlasti, nevladinih udruga i medija. Organizira ga Koalicija nevladinih udruga "Javnost ima pravo znati" u kojoj je 28 članova, među kojima su i Hrvatski helsinški odbor i Hrvatsko novinarsko društvo, a vodila je kampanju za donošenje Zakona o pravu na pristup informacijama. Prigodne riječi sudionicima skupa uputit će i predsjednik Republike Stjepan Mesić.

PULA - Danas u Puli počinje dvodnevni sastanak Vijeća jugoistočne Europe za civilno-vojno planiranje u kriznim situacijama. Sudjeluju stručnjaci i članovi visokih izaslanstva službi Civilne zaštite Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, SAD-a, Slovenije, Turske i Hrvatske. Ove godine Vijećem za civilno-vojno planiranje u kriznim situacijama predsjeda upravo Hrvatska, koja je tijekom godine bila koordinator svih aktivnosti u sklopu radnog programa za 2004. godinu.

ZAGREB - Hrvatsko-švedski konzorcij naziva "Treća sreća", kojeg čine devet hrvatskih kompanija/partnera i švedski telekom operater Tele2, danas će na konferenciji za novinare obrazložiti ponudu tvrtke Tele2 d.o.o. za dodjelu koncesije u mobilnoj telefoniji. Ta je tvrtka Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije jedina dostavila ponudu za koncesiju druge generacije mobilne telefonije, čime bi, ako Vijeće agencije prihvati njihovu ponudu, mogla postati trećim operaterom mobilne telefonije u Hrvatskoj. Hrvatske tvrtke u konzorciju sa švedskim Tele2 su Dalekovod, Jamnica, FIMA Holding, Croatia osiguranje, Nexe grupa, Konstruktor-inženjering, Lura, Institut građevinarstva Hrvatske te Privredna banka Zagreb.

HVAR- Požar koji je jučer popodne izbio na otoku Hvaru na deponiju smeća između grada Hvara i Brusja stavljen je pod nadzor sinoć oko 19 sati., a 50-ak pripadnika Hrvatske vojske iz Divulja angažirano je na saniranju požarišta. Prema procjeni s terena opožareno je oko 50 hektara trave i makije, a točna površina bit će naknadno utvrđena. Požar na području Zadarske županije na predjelu Barotul na otoku Pašmanu ugašen je u 18,30 sati. Po procjenama s terena opožareno je oko 60 hektara trave, borove šume i maslinika.

ZAGREB/SISAK - Ultralaki zrakoplov Pionir 300 zbog kvara na motoru prisilno se spustio sinoć oko 18,30 sati u kukuruzište na području Donje Gračenice kod Kutine. Zrakoplovom je upravljao Vjekoslav Marjanović, koji je pri slijetanju samo ogreban, dok je zrakoplov potpuno uništen, priopćeno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka. Pretpostavlja se da se nesreća dogodila jer je motor prestao raditi. Šteta se procjenjuje na 80 tisuća eura. Danas će očevid obaviti samostalni istražitelj za zrakoplovne nesreće iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Zagrebu u kolovozu ove godine smanjena je 13,4 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je prema kolovozu lani porasla 1,9 posto, objavio je Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. U prvih osam mjeseci ove godine prema istom prošlogodišnjem razdoblju u Zagrebu je zabilježen je rast industrijske proizvodnje od 2,5 posto. Broj zaposlenih u zagrebačkoj industriji u prvih osam mjeseci ove godine bio je manji za 1,4 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dok je istodobno proizvodnost rada povećana za 4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙