FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

RIJEKA - Inspekcija zaštite okoliša je naredila brodogradilištu "Viktor Lenac" da hitno propisno zbrine veće količine zauljenog otpada te je najavila podizanje prekršajnih prijava protiv odgovornih, doznaje se danas iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Na oko 50 metara od mora nalazi oko 200 bačava od po 200 litara, od kojih je veći dio dijelom ili posve napunjen teškim ugljikovodicima, zauljenim krpama, metalnim otpadom i komadima gumenih crijeva. Bačve su otvorene, zahrđale i u vrlo lošem stanju, doznaje se od istog izvora. Stečajni upravitelj i osoba odgovorna u brodogradilištu za zaštitu okoliša izjavili su inspektorima da je otpad ostavila prije početka stečaja bivša uprava, koja o tome nije predala dokumentaciju.

UMAG - Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine, Danilo Latin, potvrdio je za Hinu kako su istarski ribari odustali od za sutra najavljenog prosvjeda, u sklopu kojega su vlasnici savudrijskih ribarica namjeravali masovno izaći na more kako bi iskazali nezadovoljstvo i ogorčenje posljednjim događajima u Savudrijskoj vali. Danilo Latin je to izjavio nakon sastanka s državnim tajnikom u Ministarstvu vanjskih poslova Hidajetom Bišćevićem, te istarskim županom Ivanom Jakovčićem u Umagu. Latin je također izvijestio da se i danas prijepodne dogodio incident na tom području, kad su tri slovenske ribarice s mrežama i koćama, te slovensko policijsko plovilo ušli dvije milje južnije od crte razgraničenja, unutar hrvatskih teritorijalnih voda.

PULA - Istarski župan Ivan Jakovčić danas je u Puli izrazio zabrinutost zbog sve češćih izgreda u Savudrijskoj vali, a od Vlade zahtijeva da omogući hrvatskim ribarima nesmetano ribarenje do 318. stupnja, što se smatra crtom razgraničenja. Po Jakovčiću je međunarodna arbitraža jedini način da se riješi granično pitanje na moru. Pozdravio je i najavu EU koja želi posredovati u tom postupku. S druge strane granica na kopnu je, po Jakovčićevoj ocjeni, potpuno određena. Jasno je, rekao je istarski župan, kako je područje južnije od kanala Svetog Odorika u cijelosti dio grada Buja, Istarske županije odnosno Republike Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙