FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: o stanju u željezničkom prometu

SPLIT, 25. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave HŽ-a JosipMlinarić i splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja na današnjem suradnom sastanku raspravljali o stanju u željezničkom prometu na pruziSplit - Zagreb, prometovanju nagibnih vlakova i mogućnosti uvođenjaprigradske željeznice.
SPLIT, 25. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Uprave HŽ-a Josip Mlinarić i splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja na današnjem su radnom sastanku raspravljali o stanju u željezničkom prometu na pruzi Split - Zagreb, prometovanju nagibnih vlakova i mogućnosti uvođenja prigradske željeznice.

Kako se kaže u priopćenju Splitsko-dalmatinske županije, bilo je govora i o radovima u obnovi ličke pruge kojom se sada obavlja samo teretni promet u ciklusima od 36 sati.

Očekuje se, rečeno je, da će obnova ličke pruge biti gotova do 15. lipnja 2005., kad će početi i obnova ???kolodvora, a krajnji je HŽ-ov cilj da vožnja na pruzi Zagreb - Split traje četiri sata.

Nagibni vlakovi Zagreb - Split ponovno će početi privremeno prometovati 12. prosinca i vozit će do 15. siječnja 2005., a redovito od 15. lipnja 2005. Tu će udaljenost prevaljivati za 5,40 sati, a osim u Karlovcu, Gospiću i Kninu stajat će i u Gračacu, Drnišu i Perkoviću.

Na sastanku je bilo govora i o uvođenju prigradskoga željezničkog prometa u okviru javnog gradskog prometa na pruzi Split - Solin - Kaštel Stari. HŽ je već osnovao tim koji će se baviti isključivo tim lokalnim prometom, a istaknuto je da od lokalnih vlasti u Splitu i Županiji očekuju potporu i suradnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙