FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: ŠTRAJK GRADSKOG PROMETA, GRADOVI PARALIZIRANI

RIM, 22. listopada 2004. (Hina) - U Italiji se u petak odvija štrajkzaposlenih u gradskom prometu, zbog čega su talijanski gradovi ostaliparalizirani s obzirom da su tramvaji, autobusi, prometna željeznica iostali gradski promet zaustavljeni.
RIM, 22. listopada 2004. (Hina) - U Italiji se u petak odvija štrajk zaposlenih u gradskom prometu, zbog čega su talijanski gradovi ostali paralizirani s obzirom da su tramvaji, autobusi, prometna željeznica i ostali gradski promet zaustavljeni.

Velike sindikalne konfederacije, CGIL, CISL i UIL, te manji sindikati, pozvali su 116.500 zaposlenih u gradskom prometu na 24-erosatni štrajk u znak prosvjeda zbog zakašnjenja u obnovi radnih ugovora. U pojedinim talijanskim gradovima štrajk je započeo u različito vrijeme, no uglavnom od 9 sati kako bi do tada građani bili prevezeni na svoja radna mjesta.

Do štrajka je došlo jer zaposlenima u gradskim prometnim poduzećima nije obnovljen radni ugovor za 2004. i 2005. godinu, koji je istekao u prosincu prošle godine. Sindikati traže povećanje plaća za 131 euro godišnje, dok udruga gradskih prometnih poduzeća, ASSTRA, daje samo 52 eura povišice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙