FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ NA RAILWAY EVENTU U BRUXELLESU

ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) sudjelujuna Railway eventu - Danu europskih željeznica - koji se danas održavau Bruxellesu u organizaciji Zajednice europskih željeznica (CER -Community of European Railways), priopćeno je iz HŽ-a.
ZAGREB, 13. listopada 2004. (Hina) - Hrvatske željeznice (HŽ) sudjeluju na Railway eventu - Danu europskih željeznica - koji se danas održava u Bruxellesu u organizaciji Zajednice europskih željeznica (CER - Community of European Railways), priopćeno je iz HŽ-a.

Danu europskih željeznica prisustvuje 400 sudionika, među kojima čelnici svih europskih željezničkih uprava te predstavnici Europske komisije. Preko izložbenih štandova, prezentacija, brošura i na druge načine, čelni ljudi EU struktura upoznaju se sa željezničkim prometom i njegovim mogućnostima.

Izaslanstvo našeg nacionalnog željezničkog prijevoznika, koje predvodi predsjednik Uprave HŽ-a Tomislav Josip Mlinarić, posebno će se koncentrirati na kontakte s predstavnicima EU administracije odgovornima za plasman sredstava iz predpristupnih fondova EU-a za modernizaciju hrvatskog željezničkog sustava.

Sudjelovanje HŽ-a na ovom događaju omogućio je prošlogodišnji prijem HŽ-a u Zajednicu europskih željeznica (CER). Primitak HŽ-a poseban je po tome što CER okuplja željeznička poduzeća iz zemalja EU-a ili iz zemalja koje imaju kandidatski status. Hrvatska je prva zemlja izvan EU-a čiji je nacionalni prijevoznik primljen u CER, a u vrijeme prijema HŽ-a, Hrvatska nije imala kandidatski status.

(Hina) xpp/xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙