FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 25. listopada

ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 25. listopada.
ZAGREB, 24. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 25. listopada.

ZAGREB - Zagrebački proizvođač jakih alkoholnih pića i vina, tvrtka Badel 1862, pustit će u rad nove linije za punjenje vina i jakih alkoholnih pića u svom pogonu na Žitnjaku, u što je investirano 20 milijuna kuna. Kapacitet punjenja na linijama za vino je 6.000 i 7.500 boca na sat, na liniji za punjenje jakih alkoholnih pića oko 8.000 boca na sat, a na liniji za punjenje mini pakiranja moguće je napuniti 11.000 bočica na sat. Modernizirane i u potpunosti automatizirane linije u rad će pustiti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (11,00 sati, Badel 1862, Ulica grada Gospića 7).

ZAGREB - Drugi mjesec zaredom u Hrvatskoj se, na godišnjoj razini, bilježi blagi pad građevinskih radova. Tako su građevinski radovi, mjereni odrađenim satima radnika na gradilištima, u kolovozu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine bili manji za 0,4 posto, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Građevinski radovi u razdoblju od siječnja do kolovoza ove godine u usporedbi s radovima u istom prošlogodišnjem razdoblju veći su pak za 5,9 posto, što je njihova najniža kumulativna stopa rasta u ovoj godini. To pokazuje daljnje usporavanje ranijih visokih stopa rasta građevinske aktivnosti u Hrvatskoj, čiji je dinamični porast potaknut prije svega cestogradnjom, a potom i stanogradnjom. Tako je primjerice u kolovozu prošle godine u odnosu na isti mjesec godine prije zabilježen rast od 17,4 posto, dok je u prvih osam prošlogodišnjih mjeseci stopa rasta fizičkog obima građevinskih radova iznosila 23,4 posto.

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u rujnu ove godine porasle za 1,6 posto u odnosu na mjesec prije, te za 6,8 posto prema rujnu prošle godine, objavio je Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. U prvih devet ovogodišnjih mjeseci u usporedbi s istim razdobljem prošle godine te su cijene u Zagrebu porasle za 2,9 posto. Promatrano po područjima i odjeljcima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, prodajne cijene proizvođača u prerađivačkoj industriji na godišnjoj su razini, u rujnu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasle za 2,6 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za čak 35,4 posto.

ZAGREB - U distributivnoj trgovini u Zagrebu u prvom je polugodištu ove godine ostvaren promet od 50,9 milijardu kuna, a ukupno je u njoj bilo zaposleno 71.356 osoba u 7.388 prodavaonica i servisa, objavio je Gradski zavod za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša. Pritom je polovica prometa, više od 24,7 milijardi kuna, ostvarena u trgovini na veliko na domaćem tržištu, a broj zaposlenih u toj djelatnosti na kraju lipnja iznosio je 25.192 osoba. U trgovini na malo u Zagrebu u tom je razdoblju ostvareno 12,9 milijardi kuna prometa, a u njoj je radilo 34.171 djelatnika.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙