FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Pasjaku spriječen pokušaj krijumčarenja cigareta

RIJEKA,24. listopada 2004.(Hina) - Primorsko-goranska Policijska upravaizvijestila je danas da su riječki carinici jučer na graničnomeprijelazu Pasjaku u teretnom vozilu, koje je bilo na izlasku izHrvatske, pronašli 1650 šteka cigareta.
RIJEKA,24. listopada 2004.(Hina) - Primorsko-goranska Policijska uprava izvijestila je danas da su riječki carinici jučer na graničnome prijelazu Pasjaku u teretnom vozilu, koje je bilo na izlasku iz Hrvatske, pronašli 1650 šteka cigareta.

U policijskom priopćenju ističe se da su u hladnjači mercedesu 410 D, splitskih registarskih oznaka, u petak u 23,50 sati u teretnom dijelu vozila proneđene šteke cigareta Marlbora, skrivene u krovu i na bočnim stranama, ispod izolacijske oplate. Cigarete su bile bez markice Ministarstva financija RH.

Kamionom je upravljao hrvatski državljanin.

Vrijednost cigareta na crnom tržištu u zapadnim zemljama procijenjena je na 370.000 kuna.

Kamion je premetnut na temelju naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci.

Djelatnici riječke Carinarnice podnijeli su protiv 43-godišnjeg vozača zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a protiv njega je podnesena i kaznena prijava redovitim putem zbog kažnjiva djela izbjegavanja carinskog postupka.

Cigarete i vozilo su oduzeti i stavljeni pod carinski nadzor, a kriminalistička obrada se nastavlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙