FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: spriječen šverc cigareta

VUKOVAR,19. listopada(Hina) - Pretragom obiteljskih kuća dvojicehrvatskih državljana iz Borova nedaleko od Vukovara, djelatniciPolicijske uprave vukovarsko-srijemske pronašli su 34.870 kutijaraznih cigareta čija se vrijednost procjenjuje na oko 300.000 kuna,izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornik PUvukovarsko-srijemske Miroslav Janić.
VUKOVAR,19. listopada(Hina) - Pretragom obiteljskih kuća dvojice hrvatskih državljana iz Borova nedaleko od Vukovara, djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske pronašli su 34.870 kutija raznih cigareta čija se vrijednost procjenjuje na oko 300.000 kuna, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić.

Po njegovim riječima, jučer pronađene i zaplijenjene cigarete Walter Wolf, Ronhill i Memphis, bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, podrijetlom su iz Srbije i Crne Gore, a bile su namijenjene hrvatskom tržištu. Također je pronađen i novac u raznim valutama u iznosu oko 50.000 kuna, a policija pretpostavlja da potječe od ilegalne prodaje cigareta.

Do saznanja o lokacijama na kojima se nalaze cigarete i o počiniteljima nedopuštene trgovine duhanskim proizvodima policija je došla u suradnji s djelatnicima Protuobavještajne agencije, rekao je Janić dodajući kako će protiv počinitelja, nakon kriminalističke obrade, policija podnijeti kaznenu prijavu općinskom državnom odvjetniku u Vukovaru.

U 2004. godini na području te PU zbog nedopuštene trgovine duhanskim proizvodima i izbjegavanja carinskog nadzora zaplijenjeno je više od 320.000 kutija raznih marki cigareta, istaknuo je Miroslav Janić.

Naveo je kako su u prvih devet mjeseci ove godine na području PU vukovarsko-srijemske evidentirana 24 kaznena dijela nedopuštene trgovine duhanskim proizvodima u kojima je oduzeto 26.916 kutija raznih marki cigareta i 14 kg duhana.

Komentirajući mogućnost zarade na ilegalnoj prodaji 34.870 kutija cigareta, pomoćnik načelnika kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Željko Vicković rekao je kako oni koji ih prodaju mogu po kutiji cigareta zaraditi po dvije kune.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙