FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: DOLAZAK BARROSOVOG POVJERENSTVA - DOBRA VIJEST ZA TALIJANSKE RIBARE

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Dolaskom nove Europske komisijepredsjednika Barrosa i novog povjerenika za ribarstvo Joea BorgaSredozemlje će se ponovno vratiti u središte europske pozornosti,ocijenio je podtajnik talijanske vlade zadužen za ribarstvo PaoloScarpa Bonazza Buora objasnivši da se sada nudi prigoda za promjenuplanova odlazeće Komisije koje je nazvao "ubilačkim programom" zatalijansko ribarstvo.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Dolaskom nove Europske komisije predsjednika Barrosa i novog povjerenika za ribarstvo Joea Borga Sredozemlje će se ponovno vratiti u središte europske pozornosti, ocijenio je podtajnik talijanske vlade zadužen za ribarstvo Paolo Scarpa Bonazza Buora objasnivši da se sada nudi prigoda za promjenu planova odlazeće Komisije koje je nazvao "ubilačkim programom" za talijansko ribarstvo.

Prodijeva komisija i povjerenik za poljoprivredu Fischler nastojali su smanjiti ribarenje ne uzimajući u obzir društveno-ekonomski utjecaj koju na budućnost poduzetništva u ribarstvu ima takva vizija, ocijenio je Scarpa Bonazza Buora na skupu u Anconi posvećenom potporama Europske unije ribarstvu. Scarpa Bonazza Buora je istaknuo kako se po planovima "Europskog fonda za ribarstvo", predloženog u srpnju ove godine, želi za 15 posto smanjiti kapacitet ribarske flote EU-a te za 60 posto smanjiti izlov nekih vrsta ribe. "Sada, s Francuskom, Španjolskom, Grčkom, Portugalom, Poljskom, Maltom i Ciprom, koje dijele talijansko stajalište, imamo priliku izmijeniti taj plan", rekao je Scarpa Bonazza Buora.

Scarpa Bonazza Buora je ukazao na problem osuvremenjivanja ribarske flote izjasnivši se optimistom "jer je novom povjereniku objašnjeno da sredozemno ribarstvo, a posebice talijansko, ima premalu flotu, te da postoji potreba za njenom obnovom i osuvremenjivanjem sa ciljem povećanja sigurnosti, pa i zamjenom motora uz pomoć sredstava Unije", navodi ANSA.

Scarpa je u Anconi podsjetio i na to da je talijanska vlada uspjela "otkloniti opasnost" povezanu s namjerom Hrvatske da odlučuje na polovici Jadrana napomenuvši da bi odluka Hrvatske o uspostavi gospodarskog pojasa na Jadranu, da je bila provedena, u spoju s planovima povjerenika Fischlera u talijanskoj ribarskoj industriji prouzročila gubitak 35.000 radnih mjesta, izvješćuje ANSA.

Scarpa Bonazza Buora je najavio i da će Italija kandidirati Rim za sjedište Općeg vijeća za ribarstvo na Sredozemlju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙