FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS ČESTITAO CUKJATIJU

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks uputio je u petak ime svih zastupnica i zastupnikaHrvatskog sabora te u svoje osobno ime čestitku novoizabranompredsjedniku slovenskog Državnog zbora Francu Cukjatiju, priopćeno jeiz Sabora.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u petak ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u svoje osobno ime čestitku novoizabranom predsjedniku slovenskog Državnog zbora Francu Cukjatiju, priopćeno je iz Sabora.

Šeks je u čestitki izrazio želju za intenziviranjem parlamentarne suradnje koja će pridonijeti produbljenju ukupnih bilateralnih, političkih i gospodarskih odnosa na dobrobit dva naroda i države.

"Uvjeren sam da ćemo sve probleme, sadašnje te eventualno buduće, rješavati u europskom duhu, dijalogom i zajedničkim dogovorom", naglašava se u Šeksovoj poruci.

Novi saziv slovenskog parlamenta izabrao je u petak popodne za svog predsjednika tajnim glasovanjem Franca Cukjatija, zastupnika Slovenske demokratske stranke (SDS), čime je otvoren proces formiranja nove vlasti nakon izbora 3. listopada.

Za 61-godišnjeg liječnika koji je u prethodnom sazivu bio dvije godine predsjednik zastupničke skupine SDS-a i potpredsjednik ustavne komisije, čelnik SDS-a Janša je rekao da je "humanist po uvjerenju i po pozivu koji je odabrao", te "demokrat koji je to dokazao svojim dosadašnjim radom", dok su se njegovu izboru usprotivili liberalni

demokrati (LDS) dosadašnjeg premijera Antona Ropa, nazvavši ga "vojnikom Janšine stranke" i osobom koja ne zna povezivati različite političke opcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙