FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JANŠA: SLOVENIJA ĆE PODRŽATI ULAZAK HRVATSKE U EU

LJUBLJANA, 18. listopada 2004. (Hina) - Slovenija će podržatinastojanja Hrvatske da uđe u Europsku uniju, ali mogućnosti da sebilateralna pitanja brzo riješe nisu velike, ocijenio je u najvjerojatniji mandatar nove slovenske Vlade, Janez Janša.
LJUBLJANA, 18. listopada 2004. (Hina) - Slovenija će podržati nastojanja Hrvatske da uđe u Europsku uniju, ali mogućnosti da se bilateralna pitanja brzo riješe nisu velike, ocijenio je u najvjerojatniji mandatar nove slovenske Vlade, Janez Janša.

Slovenija će pokušati da se sva otvorena pitanja s Hrvatskom riješe bilateralnim pregovorima, rekao je Janša u razgovoru za radijsku postaju Austria International. "Već pripremamo neke nove inicijative za slijedeći mandat", dodao je i izrazio nadu da će, ako uspije sastaviti vladu, boljoj klimi za razgovore i pregovore pogodovati i suradnja hrvatskog premijera Ive Sanadera i njegove socijaldemokratske stranke u okviru Europske pučke stranke (EPP).

"No, nisam velik optimist i mislim da su neka otvorena pitanja između ovih dviju država preteška i da traju već predugo da bi se mogla riješiti preko noći", rekao je Janša.

Na novinarsko pitanje što misli o kandidaturi Hrvatske za članstvo u EU, uz opasku da je nedavni incident na granici Slovenije i Hrvatske izazvao pozornost u svijetu, Janša je rekao da će Slovenija podržati hrvatska nastojanja da uđe u Uniju i naglasio da je to u zajedničkom interesu.

"Naravno, uvjeti za ulazak u EU isti su za sve kandidate", rekao je Janša, dodajući da je Slovenija ispunila te uvjete, te da očekuje da će isto biti i s Hrvatskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙