FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen program dodatnog obrazovanja novinara

ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Organizatori programa AEMT-a,namijenjenog stjecanju dodatnih znanja o novinarstvu i medijima, sutraće između 55 kandidata odabrati 25 mladih hrvatskih novinara istudenata novinarstva koji će sudjelovati u nizu predavanja i vježbikoje će se od sredine studenoga ove do travnja iduće godine održavatiu Hrvatskoj i Italiji.
ZAGREB, 22. listopada 2004. (Hina) - Organizatori programa AEMT-a, namijenjenog stjecanju dodatnih znanja o novinarstvu i medijima, sutra će između 55 kandidata odabrati 25 mladih hrvatskih novinara i studenata novinarstva koji će sudjelovati u nizu predavanja i vježbi koje će se od sredine studenoga ove do travnja iduće godine održavati u Hrvatskoj i Italiji.

Program AEMT (Advanced European Media Training) danas su u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva (HND) prezentirali predstavnici organizatora, UNIDEA-e - fundacije Unicredit banke, AP com-a te Međunarodnog instituta Jacques Maritain iz Italije, kao i Međunarodnog centra za obrazovanje novinara pri HND-u koji će i provoditi program u Hrvatskoj.

Cilj programa je da polaznici, u dobi od 22 do 35 godina, kroz predavanja i vježbe nauče metode medijskog menagementa te steknu nova znanja, kako u teoriji tako i u praksi.

Na natječaj za sudjelovanje u programu prijavilo se 55 kandidata iz Hrvatske, a organizatori bi sutra trebali odabrati 25 najboljih koji će u idućih pet mjeseci, tijekom osam vikenda u Opatiji, stjecati dodatna znanja o novinarstvu i medijima, medijskom menagementu, komunikacijskim znanostima i odnosima s javnošću.

Drugi dio programa AEMT-a, u trajanju od tri tjedna, organiziran je u Italiji, u kampu sveučilišta Portuguaro u Veneciji, gdje je za polaznike predviđen niz specijaliziranih 'treninga' i radionica.

Posljednji tjedan programa polaznici će boraviti u Milanu gdje će se susresti s tamošnjim predstavnicima medija te gospodarskog i političkog života.

Predstavnica UNIDEA-e Linda Falsirolli te Matteo Apuzzo, predstavnik instituta Jacques Maritain, najavili su da će predavači AEMT programa biti istaknuti medijski stručnjaci i ugledni novinari iz Italije i Hrvatske, koji će polaznicima pokušati prenijeti svoja znanja iz područja medija i komunikacija. Napomenuli su da je bitna nakana programa i razmjena iskustava te stečenih znanja između hrvatskih i talijanskih novinara.

Potpredsjednik HND-a Zdenko Duka izrazio je zadovoljstvo programom jer je, kako je rekao, stručno osposobljavanje novinara neizmjerno bitno za kvalitetu novinarskog posla i medijske slike uopće.

"Obrazovanje novinara nikada ne prestaje, kao ni novinarska znatiželja, ali samo obrazovanje novinara čini prepoznatljivim, a njegov posao kvalitetnijim", kazao je Zdenko Duka, istaknuvši i da se obrazovanim novinarom ne može lako manipulirati kao s onim bez adekvatnog obrazovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙