FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

predstavljeno izdanje hgk "tko je tko u hrvatskom novinarstvu"

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Priručnik "Tko je tko u hrvatskomnovinarstvu" u nakladi Hrvatske gospodarske komore (HGK), koji sadržioko 1300 imena novinara i medijskih djelatnika, predstavljen je danasna konferenciji za novinare u HGK u Zagrebu.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Priručnik "Tko je tko u hrvatskom novinarstvu" u nakladi Hrvatske gospodarske komore (HGK), koji sadrži oko 1300 imena novinara i medijskih djelatnika, predstavljen je danas na konferenciji za novinare u HGK u Zagrebu.

Kako je istaknula urednica izdanja Martina Sokač, to je u Hrvatskoj prvi pokušaj da se na jednom mjestu okupe medijski djelatnici, njihove redakcije, brojevi telefona, e-mail adrese i područja djelovanja.

Dodala je da su podatci upitnicima koje su novinari dragovoljno ispunjavali u svojim uredništvima, pa na tom popisu nisu svi novinari iz hrvatskih redakcija. Na reakcije nazočnih novinara da popis nije potpun i da u publikaciji nisu sva imena novinara i redakcija, Sokač je najavila novo izdanje i pozvala izostavljene novinare da se priključe tom projektu.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević pohvalio je taj projekt, rekavši da na popisu nisu ni sva imena ni sve redakcije i mediji, ali da je odnekud trebalo započeti.

Podsjetio je na važnu ulogu novinara u suvremenom informiranju koji su, kazao je, "unatoč svoj tehnologiji najbitniji u u tom procesu". Najavio je da će u sljedećem izdanju biti ispravljeni propusti i dopunjeni popisi s imenima novinara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙