FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

međunarodni simpoziju o plastičnoj i rekonstruktivnoj kirurgiji glave

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Na međunarodnom simpoziju "Plastična irekonstruktivna kirurgija glave" koji će se održati od 10. do 13.listopada u Zagrebu, sudjelovat će stotinjak uglednih stručnjaka izHrvatske i inozemstva, među kojima i jedan od najpoznatijih plastičnihkirurga glave i vrata, prof. dr. David Sherris s američkog SveučilištaBuffalo, New York, najavio je danas Organizacijski odbor simpozija.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Na međunarodnom simpoziju "Plastična i rekonstruktivna kirurgija glave" koji će se održati od 10. do 13. listopada u Zagrebu, sudjelovat će stotinjak uglednih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, među kojima i jedan od najpoznatijih plastičnih kirurga glave i vrata, prof. dr. David Sherris s američkog Sveučilišta Buffalo, New York, najavio je danas Organizacijski odbor simpozija.

Riječ je o jedinstvenom simpoziju takve vrste organiziranom u Hrvatskoj, jer je uz predavanja koja će se održati na Medicinskom fakultetu, predviđen i prijenos uživo operacija s ORL klinike na Šalati, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora prof. dr. Mislav Gjurić, predstojnik Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC-a Zagreb.

Tijekom održavanja simpozija na domaćim će pacijentima biti obavljene operacije estetske i funkcionalne korekcije deformiteta nosa, uške i kapaka te "face lifting", a sudionici simpozija, prvenstveno specijalizanti i praktično će primjeniti nove kirurške tehnike.

Posebno treba izdvojiti prvu rekonstruktivnu operaciju uške najnovijim svjetskim materijalom i metodom.

Želja organizatora - Klinike za ORL i kirurgiju glave i vrata KBC Zagreb, Zavoda za sudsku medicinu i Medicinskog fakulteta - je podizanje kvalitete estetskih i plastičnih operacija i primjena novih stručnih spoznaja koje se trebaju uvoditi kao standard kvalitete.

Uz američkog liječnika - plastičnog kirurga glave i vrata dr. Sherrisa, sudjelovanje na međunarodnom simpoziju "Plastična i rekonstruktivna kirurgija glave" potvrdili su i drugi ugledni inozemni profesori i kirurzi - Jannis Constantinidis iz Grčke, Paolo Gottarelli iz Bologne, Oren Friedman i Holger Gassner iz Mayo klinike iz Rochestera, SAD, Matthias Winter iz Njemačke, kao i ugledni domaći kirurzi Ivo Džepina, Mario Bagatin..

Pokrovitelj skupa namijenjenog specijalizantima, specijalitima otorinolaringologije, maksilofacijalne kirurgije i plastične kirurgije iz Hrvatske i susjednih zemalja, je hrvatski ministar zdravstva Andrija Hebrang.

U Organizacijskom odboru simpozija su, uz prof. Gjurića, i ugledni domaći stručnjaci s tog područja Martin Jurlina, Držislav Markovina, Gorazd Poje i Ratko Prstačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙