FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vranković o brodogradilištu Viktor Lenac

KOSTRENA, 21. listopada 2004. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvoVladimir Vranković izjavio je danas, nakon posjeta brodogradilištuViktor Lenac u stečaju, da će Vladi preporučiti da se tehnološkiproces u Lencu zadrži.
KOSTRENA, 21. listopada 2004. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković izjavio je danas, nakon posjeta brodogradilištu Viktor Lenac u stečaju, da će Vladi preporučiti da se tehnološki proces u Lencu zadrži.

Djelatnost remonta u Lencu ima budućnost, ocijenio je Vranković koji je sa stečajnim upraviteljem Lenca Miljenkom Škrlecom razgovarao o iznalaženju rješenja za Lenac u stečaju.

Pritom su, kako je rekao, razmatrali nekoliko mogućih modela rješenja stečaja koja još trebaju analizirati Ministarstvo financija i Hrvatska banka za obnovu i razvoj.

Rokovi za rješavanje sudbine Lenca su kratki i u interesu je države da se to pitanje što prije riješi, sa ili bez prodaje doka 11, istaknuo je Vranković.

Naime, kako je rekao, dok 11 nema sve potrebne isprave te nema jamstava da bi mogao biti upotrebljen u brodogradilištu Viktoru Lencu ili negdje drugdje.

Škrlec je novinarima također kazao da se do sada Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva nije moglo uključiti u rješavanje problema Lenca, ali da, nakon što je predložen jasan plan podržavljenja brodogradilišta, to Ministarstvo mora iznijeti svoje mišljenje o sudbini brodogradilišta.

Odbor vjerovnika brodogradilišta na posljednjoj je sjednici zaključio da bi najbolje rješenje za završetak stečaja bilo podržavljenje pogona u Martinšćici.

Za kupnju pogona u Vranjicu i Doka 11 zainteresirano je nekoliko tvrtki, pa bi se ti djelovi brodogradilišta prodali, a od prodaje namirile tražbine svih hipotekarnih vjerovnika, osim države. Tako bi država, koja je putem Ministarstva financija i HBOR-a najveći vjerovnik Lenca, u cijelosti postala vlasnik glavnog pogona u Martinšćici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙