FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja -Hrvatska, za petak 15. listopada

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijihdogađaja Općeg servisa vijesti Hrvatska za petak, 15. listopada.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti Hrvatska za petak, 15. listopada.

ZAGREB - Hrvatski sabor 10. sjednicu nastavit će pojedinačnom raspravom o Izvješću o radu državnih odvjetništava u prošloj godini, kojemu su u četvrtak navečer potporu dali svi saborski klubovi. Saborski zastupnici će, po najavi potpredsjednika Sabora Mate Arlovića, raspraviti i Izvješće Hrvatske narodne banke (HNB) za prošlu godinu, kao i ostale točke za koje su ispunjeni uvjeti, a zatim i glasovati o ranije raspravljenim točkama, (Velika vijećnica, u 9,30 sati).

ZAGREB - Konstituirajuća sjednica saborskog Istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica u vezi s izdanim državnim jamstvima kreditorima privatnog društva brodogradilišta "Viktor Lenac d.d., Rijeka. Istražno povjerenstvo treba utvrditi sve činjenice vezane uz jamstva koja je bivša Vlada davala kreditorima privatnoga riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac", sada u stečaju. Povjerenstvo bi trebalo utvrditi tko su stvarni vlasnici brodogradilišta kojemu su odobreni krediti i državna jamstva, razloge zbog kojih su jamstva izdavana, vrijednost i karakter jamstva koje je brodogradilište Lenac davalo za osiguranje kredita, posebice hipoteke na pomorskom dobru itd. Osim toga, Povjerenstvo bi moralo utvrditi i sve činjenice o načinu trošenja dobivenih kredita, eventualnom odljevu novca u inozemstvo i razlozima koji su Lenac doveli u stečaj. Na konstituirajućoj sjednici Istražno povjerenstvo bi trebalo utvrditi način rada, što mu sve treba za istragu, utvrditi logistiku te koje dokumente će tražiti od nadležnih institucija, (Hrvatski sabor, dvorana Eugen Kvaternik, u 9 sati) .

ZAGREB - Redovita sjednica hrvatske Vlade (Markov trg 2 u 9,30 sati).

ZAGREB - Obilježavanje 5. obljetnice sudjelovanja Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim operacijama Ujedinjenih naroda, a nazočit će predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader i izaslanik predsjednika Republike, Petar Stipetić, (Dom Hrvatske vojske, Stančićeva 6 u 11 sati)

RAVNA GORA/DELNICE - Predsjednik Republike Stjepan Mesić bit će nazočan na svečanoj sjednici Vijeća općine Ravna Gora, u povodu Dana općine (Dom kulture Ravna Gora u 13 sati), a nazočit će i svečanom otvaranju hotela "Risnjak" u Delnicama (u 14 sati) te dati izjavu za medije (u 14,30 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor bit će nazočna potpisivanju ugovora o financijskim potporama i suradnji s Hrvatskom savezom slijepih "Uz pomoć mogu kao i drugi" (Vlada RH, Trg Sv. Marka 2 u 13 sati)

KRIŽEVCI - Sjednica Upravnog odbora Udruge hrvatskih sudaca (UHS), posljednja pod predsjedanjem dosadašnjeg predsjednika UHS-a Vladimira Gredelja (Gradska uprava Križavaca , Zakmardijeva 12/I u 11 sati, a nakon završetka sjednice predviđene su izjave za javnost u 12,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnih hrvatskih sindikata o potrošačkoj košarici za mjesec rujan (NHS, Vodovodna 11 u 10,30 sati).

VINKOVCI - U sklopu 10. Dana Josipa i Ivana Kozarca, održat će se znanstveni skup "Kuchnik Stjepana Relkovića i Slavonija njegovog vremena", (Gradska vijećnica u 10 sati), te književna večer "Živi kapitali" s dodjelom nagrada i priznanja 10. Dana Josipa i Ivana Kozarca (Gimnazija Matije Antuna Reljkovića u 19 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Bitka za Vukovar", Davora Marijana (Zlatna dvorana Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10 u 12 sati).

ZAGREB - Potpisivanje sporazuma o znanstvenoj suradnji između Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i Kineske akademije društvenih znanosti (palača HAZU, Zrinjevac 11 u 10 sati).

ZAGREB - Premijera Euripidove drame "Heraklo i Alkestida", redatelja Ozrena Prohića (HNK u 19,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za tisak Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) glede izložbe "Pedesete" (Pedesete godine u hrvatskoj umjetnosti), (Dom HDLU u 12 sati)

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙