FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Film "Bunarman" pozvan na dva svjetska festivala

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Dokumentarni film "Bunarman"redatelja Branka Ištvančića pozvan je na dva europska festivala -talijanski Premio Bizzari i španjolski filmski festival u Bilbau.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Dokumentarni film "Bunarman" redatelja Branka Ištvančića pozvan je na dva europska festivala - talijanski Premio Bizzari i španjolski filmski festival u Bilbau.

Film nastao u proizvodnji Dokumentarnog programa HRT-a 2003. pozvan je na Međunarodni festival dokumentarnog filma Premio Bizzari u Italiji i uvršten među sedam filmova u programu festivala (među njima su filmovi iz većih europskih kinematografija i zemalja od Hrvatske), koji će se održati od 9. do 13. studenog 2004. U Bilbau, na jednom od poznatijih europskih filmskih festivala dokumentarnog i kratkog filma, "Bunarman" je također uvršten u službenu selekciju i program festivala koji će se održati od 29. studenog do 4. prosinca 2004., priopćio je večeras Ištvančić.

Istaknuo je da je film "Bunarman" sudjelovanjem na gotovo 20 festivala postao jednim od najuspješnijih hrvatskih dokumentaraca u zadnjih nekoliko godina, premda je, rekao je, proizveden u znatno skromnijim uvjetima od onih koji su dobili novac Fonda za dokumentarni film Ministarstva kulture.

Dokumentarni film "Bunarman" dobitnik je hrvatskih i međunarodnih nagrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙