FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SC-u otvoren 2. Zagreb film festival

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Drugi Zagreb film festival, nakojemu će biti prikazano 60-ak filmova iz deset zemalja, otvoren jevečeras u kinu Studentskog centra.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Drugi Zagreb film festival, na kojemu će biti prikazano 60-ak filmova iz deset zemalja, otvoren je večeras u kinu Studentskog centra.

Direktor festivala Boris T. Matić, pozdravljajući goste, najavio je mnoštvo filmskih poslastica.

Također je zahvalio Gradskom uredu za kulturu i Ministarstvu kulture na potpori.

Pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan rekao je kako je Zagrebački filmski festival jedna od onih priredaba koje su omogućile povratak publike u kina. Dodao je kako je ZFF važan u lepezi festivala u Hrvatskoj, jer omogućava redateljima da vide što rade i njihovi kolege u svijetu.

U okviru glavnog programa večeras su na programu španjolski kratki film "Ana i Manuel" Manuela Calva i cjelovečernji film "Nedovršena priča" Iranca Hassana Yektapanaha, redatelja koji su ujedno i gosti ZFF-a.

Od 22,30 sati, u nastavku programa su i kratki film "Helmut" japanskog redatelja Isamua Hirabayashija te film "Žurka" srpskog redatelja Aleksandra Davića koji je na ZFF došao zajedno s glumcima iz filma.

Na ZFF-u, koji traje do 16. listopada, bit će prikazano oko 60 filmova iz desetak zemalja. U okviru ZFF-a bit će održan i "Festival prvih" koji afirmira vrijednosti debitantskih ostvarenja u različitim područjima kreativnog izražavanja te dio programa Festivala filma o ljudskim pravima. ZFF je projekt produkcijske kuće Propeler film iz Zagreba.

Festival su otvorili zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić i direktor ZFF-a Boris T. Matić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙