FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon Zagreba film "Libertas" snima se u Italiji

ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Nakon godinu dana prekida ekipafilma "Libertasa", redatelja Veljka Bulajića, nastavila je snimativeliki filmski projekt o jednom od najvećih hrvatskih renesansnihpisaca, komediografu Marinu Držiću.
ZAGREB, 6. listopada 2004. (Hina) - Nakon godinu dana prekida ekipa filma "Libertasa", redatelja Veljka Bulajića, nastavila je snimati veliki filmski projekt o jednom od najvećih hrvatskih renesansnih pisaca, komediografu Marinu Držiću.

Na završetku današnjega, desetodnevna, snimanja u Zagrebu redatelj Bulajić je izrazio zadovoljstvo brzinom snimanja i marom cijele ekipe, koja će nastaviti jednotjedno snimanje u Draguču u Istri.

Bulajić je rekao da se taj dio trebao snimati u okolici Konavala i u Kotoru, ali su se zbog povoljnijih uvjeta odlučili za Istru.

Preostali dio filma snimat će se u Veneciji, Firenci i Toscani, mjestima u kojima je živio i djelovao znameniti Dubrovčanin.

Na novinarski upit kad očekuje završetak filma, redatelj Bulajić je izrazio nadu da će biti gotov do idućih filmskih festivala u Cannesu i Veneciji kao bi mogao distribuirati u Europi.

Rekao je da će sav posao stajati 2,230.000 eura, od čega je dvije trećine novac stranih partnera. Podsjetio je da je Ministarstvo kulture za film dalo milijun kuna, a prije dva mjeseca Vlada je izdala državno jamstvo od tri milijuna kuna i tako omogućila nastavak snimanja.

Redatelj Veljko Bulajić ocijenio je da će film biti velik projekt ne samo hrvatske kinematografije nego cjelokupne hrvatske kulture te će dostojno prikazati Marina Držića kao izvanrednu renesansnu europsku osobnost koju svijet do sada nije dostatno upoznao.

U Bulajićev filmski projekt o Marinu Držiću, pripreman više od tri godine, uključena je i Hrvatska radiotelevizija, RAI UNO, talijansko Ministarsvo kulture i filmski producent DDC iz Rima.

U filmu sudjeluju mnogobrojni glumci, a glavna uloga povjerena je Svenu Medvešeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙