FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI FILM PRED LONDONSKOM PUBLIKOM

ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Filmski festival na kojemu će bitiprikazana najznačajnija ostvarenja hrvatskog igranog i animiranogfilma održat će se ovoga tjedna u Londonu.
ZAGREB, 5. listopada 2004. (Hina) - Filmski festival na kojemu će biti prikazana najznačajnija ostvarenja hrvatskog igranog i animiranog filma održat će se ovoga tjedna u Londonu.

Prvoga dana festivala, koji će se održati od 7. do 10. listopada, bit će prikazan film "Breza" redatelja Ante Babaje, jedan od klasika hrvatske kinematografije. Londonska publika moći će uživati i u "Lisicama" Krste Papića te "Finim mrtvim djevojkama" Dalibora Matanića, koji bi nakon projekcije trebao odgovarati na pitanja gledatelja. U programu su također i filmovi "Tri muškarca Melite Žganjer" Snježane Tribuson, "Ritam zločina" Zorana Tadića, "U gori raste zelen bor" Antuna Vrdoljaka, "Nebo sateliti" Lukasa Nole, "Rondo" Zvonimira Berkovića i "Tko pjeva zlo ne misli" Kreše Golika.

U okviru programa animiranih filmova bit će prikazano deset nagrađenih i osam filmova s liste od 88 najvažnijih svjetskih animiranih uradaka. Među njima i "Surogat" Dušana Vukotića - jedini hrvatski film dobitnik Oscara do danas.

Posljednjeg dana Relja Bašić održat će malu tribinu na kojoj će govoriti o ulozi 'gospona Fulira' u "Tko pjeva zlo ne misli".

Na izložbi filmskih postera bit će izloženi uradci nastali u razdoblju između 1950. i 2003. iz bogate produkcije hrvatskih dizajnera postera, počevši od onoga za film "Bakonja fra Brne" Branka Merkše. Među njima bit će i radovi najboljih hrvatskih umjetnika - Ede Murtića, Vasilija Jordana, scenografa Željka Senečića, te dizajnera s međunarodnim ugledom Mirka Ilića, Borisa Bućana.

Filmovi će biti prikazani u kompleksu Riverside studios i to je prvi događaj takve vrste u Velikoj Britaniji. Festival će otvoriti glumica Vanessa Redgrave.

Festival se održava u organizaciji CSYPN-a (Croatian students and young professionals network) i CAN-a (Croatian artists network) u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Velikoj Britaniji te pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Održavanje festivala omogućile su hrvatske tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙