FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grlićeva "KARAULA" DOBILA POTPORU EUROIMAGEA

ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Igrani film "Karaula", redateljaRajka Grlića, dobio je potporu zaklade Euroimage i time postao prvihrvatski projekt koji se priprema uz sufinanciranje te najuglednijeeuropske filmske asocijacije, izvijestio je producent filma BorisMatić.
ZAGREB, 7. listopada 2004. (Hina) - Igrani film "Karaula", redatelja Rajka Grlića, dobio je potporu zaklade Euroimage i time postao prvi hrvatski projekt koji se priprema uz sufinanciranje te najuglednije europske filmske asocijacije, izvijestio je producent filma Boris Matić.

Odbor predstavnika zemalja članica Euroimagea prihvatio je projekt "Karaula" na današnjoj sjednici u Istanbulu i za sufinanciranje predvidio iznos od 200.000 eura.

Film "Karaula" snimat će se po romanu Ante Tomića "Ništa nas ne smije iznenaditi", a autori scenarija su Ante Tomić i Rajko Grlić.

Ta crna komedija o događajima u jednoj zabačenoj karauli na jugoslavensko-albanskoj granici krajem osamdesetih godina nastaje kao koprodukcija četiriju država - producenti su zagrebački Propeler film, sarajevski Refresh, ljubljanski E-motion film i skopski Sektor film.

Završetak snimanja planiran je do ljeta 2005.

Hrvatska je članica Euroimagea od 2002. te je, u trećoj godini članstva, prvi put odobrena potpora nekom hrvatskom projektu,

Projekt "Karaula" već je prihvaćen na natječajima za sufinanciranje u Makedoniji i Sloveniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙