FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

ZAGREB - Udio ukupnog hrvatskog inozemnog duga u bruto domaćem proizvodu, uslijed sporije prosječne mjesečne dinamike rasta tijekom prvih sedam mjeseci ove godine, smanjen je sa 81,7 posto u prosincu prošle godine na 78,7 posto BDP-a krajem srpnja ove godine. Usprkos tomu, to je još uvijek visokih 5.800 američkih dolara inozemnog duga po stanovniku, što je za gotovo 500 dolara više nego krajem prošle godine, ističu analitičari Hrvatske gospodarske komore.

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić ponovio je danas kako će s brijunskih transkripata biti skinuta oznaka državne tajne, ali nije precizirao kada će se to dogoditi. Mesić je rekao da ne zna kako su transkripti dospjeli u javnost. Sadržaj transkripata sastanka bivšeg predsjednika Franje Tuđmana s generalima HV-a na Brijunima uoči akcije Oluja, 1995., proteklih su dana objavili neki hrvatski mediji.

OSIJEK - Predstavnici Osječko-baranjske županije i Hrvatske udruge poslodavaca potpisali su u Osijeku ugovor o sufinanciranju "Programa usavršavanja menadžera - Puma", kojim se Županija obvezala da će u idućih godinu dana s 50.000 kuna pomoći održavanje edukacijskih seminara u sklopu toga programa. Župan Krešimir Bubalo kazao je kako Županija želi poticati razvoj menadžmenta, te da će u idućih godinu dana oko stotinu polaznika, poduzetnika i najboljih studenata osječkoga Sveučilišta dobiti prigodu da, u skladu s europskim i svjetskim standardima, steknu nova znanja.

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i kartičarska kuća PBZ American Express potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji, temeljem kojeg će PBZ American Express obrtnicima ugostiteljima, članovima HOK-a, pružiti mogućnost korištenja American Express Business - Jubilarne kartice pod posebno povoljnim uvjetima. Ugovor su potpisali predsjednik HOK-a Stjepan Šafran i predsjednica Uprave PBZ American Express-a Nina Oberiter-Gluhak.

ZAGREB - Povjesničar Mirko Valentić smatra kako bi u Splitu i u Zadru trebalo osnovati timove znanstvenika koji će se multidisciplinarno baviti istraživanjem hrvatsko-talijanskih odnosa. Pred hrvatskom historiografijom nameće se zadaća znanstvenoga istraživanja i obrade kompleksa povijesnih odnosa između dviju obala Jadrana, izjavio je Valentić, bivši dugogodišnji ravnatelj Hrvatskoga instituta za povijest. Valentić smatra kako konačno treba potpuno istražiti talijansku okupaciju Dalmacije od vremena talijanaša, preko Londonskog i Rapalskog ugovora, razdoblje agresije i okupacije, do odluka ZAVNOH-a i Pariškoga mirovnog ugovora.

ZAGREB - Prvi čovjek koji je padobranom preletio La Manche austrijski avanturist i base-jump padobranac Felix Baumgartner (35) skočio je u 200 metara duboku jamu Mamet u Parku prirode Velebit, 30-tak kilometara udaljenog od Zadra. Sami skok je trajao samo nekoliko sekundi. Dotaknuvši neozlijeđen dno jame koje je bilo osvjetljeno bakljama, sreći i zanosu nije bilo kraja, čak do te mjere da je zaboravio dati signal članovima tima na vrhu jame. Skok je rezultat višemjesečnih priprema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙