FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 12. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Vrhovni sud danas prihvatio je žalbu splitskog Županijskog državnog odvjetništva i odredio pritvor osmorici bivših vojnih policajaca optuženih za ratni zločin u "slučaju Lora". U priopćenju Suda stoji da je Vrhovni sud žalbu državnog odvjetništva raspravio još 29. rujna. Tužiteljstvo se žalilo na odluku splitskog Županijskog suda čije je Izvanraspravno vijeće početkom rujna odbacilo prijedlog za određivanjem pritvora osmorici bivših vojnih policajaca, optuženih za ratni zločin u Vojno-istražnom centru Lora 1992. Početak suđenja još nije određen.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih narodnjaka Mislav Žagar fizički je napadnut danas oko 10 sati pred ulazom u sjedište stranke u zgradi u Vlaškoj ulici, doznaje se u zagrebačkoj policiji koja za sada nema informacija o težini Žagarovih ozljeda. Žagara je napao nepoznati muškarac koji je izašao iz podruma zgrade u Vlaškoj 91 i na stubištu, najvjerojatnije drvenom palicom, udario čelnika Hrvatskih narodnjaka u glavu, nakon čega je pobjegao, izjavila je glasnogovornica policije Gordana Vulama. Motiv napada za sada nije poznat, a za nepoznatim napadačem se traga.

ZAGREB - Sindikat hrvatskih zaštitara i čuvara, učlanjen u Udrugu radničkih sindikata, uputio je Hrvatskoj udruzi poslodavaca prijedlog Kolektivnog ugovora za zaštitare i čuvare te zatražio da u roku osam dana imenuje pregovarački odbor, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik sindikata Milan Marić. Pozvao je ostale sindikate u zaštitarskoj djelatnosti da se pridruže kako bi 15 tisuća zaposlenih, koji rade u 165 zaštitarskih tvrtki, konačno dobilo Kolektivni ugovor i tako reguliralo svoj radno-socijalni status.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙