FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12.30 SATI

ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 12.30 sati
ZAGREB, 17. listopada 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12.30 sati

ZAGREB-Središnji odbor Hrvatske demokratske zajednice održat će danas sjednicu o, kako je najavljeno, aktualnoj političkoj situaciji i stranačkim aktivnostima do kraja godine. Neslužbeno se doznaje da će sjednici Središnjeg odbora prethoditi sjednica Predsjedništva stranke. Očekuje se da će na njima jedna od glavnih tema biti rasprava o nastupu stranke na predstojećim predsjedničkim izborima. Predsjednik stranke Ivo Sanader potvrdio je jučer da će HDZ imati svog predsjedničkog kandidata, no nije želio otkriti tko bi to mogao biti.

SUPETAR/BRAČ - U Supetru na otoku Braču danas je svečanim euharistijskim slavljem, koje su predvodili nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić i biskup hvarsko-bračko-viški Slobodan Štambuk, obilježena 400. obljetnica osnutka župe Svetoga Petra i 1.500 godina prvoga spomena imena Supetra. Svečanost je počela blagoslovom novih vratnica župne crkve Sv. Petra, koje je načinio akademski kipar fra Joakim Gregov, gvardijan samostana na otočiću Badija kod Korčule. Tijekom trodnevne proslave, osim crkvenih, upriličeni su i brojni kulturni događaji, koncerti i izložbe, a predstavljena je i knjiga Joška Kovačića "Župa Supetar na Braču".

ZAGREB - Mirnim prosvjedom ispred knjižare Matice hrvatske u Zagrebu, 30-ak studenata izrazilo je sinoć nezadovoljstvo zbog sprječavanja distribucije novog broja lista Studentskog kluba Matice hrvatske "Mat". Glavni urednik Mata Petar Ćurić ustvrdio je da prosvjeduju zato što im je tajnik Matice Zorislav Lukić izvan svojih ovlasti zaplijenio oko dvije tisuće primjeraka lista bez ikakvog obrazloženja. Lukić je izjavio za HTV da smatra "nespojivim s praksom Matice hrvatske da se u njezinim publikacijama iznose stavovi koji revidiraju povijesnu istinu."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙