FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 9. listopada 2004. (Hina) - Izbor vijesti do 12,30 SATI
ZAGREB, 9. listopada 2004. (Hina) - Izbor vijesti do 12,30 SATI

ZAGREB - U Zračnoj luci Zagreb kasno sinoć u rad je pušten sustav CAT II, koji će omogućiti slijetanje zrakoplova u uvjetima smanjene vidljivosti, odnosno magle, doznaje se Zračnoj luci. CAT II će omogućiti slijetanje zrakoplova u uvjetima horizontalne vidljivosti od 550 do 350 metara te 30 do 60 metara vertikalne vidljivosti. Zbog oštećenja izazvanog požarom, Zračna luka Zagreb je, više od mjesec dana, do 8. listopada radila s tzv. CAT I, koji zrakoplovima nije omogućavao slijetanje u uvjetima velike magle. Planira se u studenome uvesti sustav koji bi omogućio slijetanje zrakoplova i pri gustoj magli.

ZAGREB - U nedjelju, 10. listopada, ponovno će se u jednu mrežu spojiti razdvojeni elektroenergetski sustavi jugoistočnog i kontinentalnog dijela Europe, a operativno će se taj tehnički zahtjevan posao voditi iz Nacionalnog dispečerskog centra Hrvatske elektroprivrede (HEP) u Zagrebu. Najosjetljiviji dio posla je postupno puštanje u rad pet 400 kilovoltnih dalekovoda (u Ukrajini, Mađarskoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori i BiH). Jedinstvena europska elektroenergetska mreža razdvojena je prije 13 godina, početkom srpske agresije na Hrvatsku te okupacijom i uništenjem Trafostanice Ernestinovo, a u Bosni i Hercegovini uništenjem TS Mostar.

ŠIBENIK - Protiv 57-godišnjeg muškarca iz Splita, koji je spaljivanjem korova jučer izazvao požar u blizini Vodica, bit će podnesena prekršajna prijava, izvijestila je Šibensko-kninska policijska uprava. Vatra je izbila oko 11,45 sati, a na površini nešto manjoj od dva hektra izgorjeli su borovi, 20-tak stabala maslina i suha trava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙