FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLJSKA DIVERSIFICIRA IZVORE OPSKRBE PLINOM

VARŠAVA, 19. listopada 2004. (Hina/AFP) - Poljska namjerava od Norveškekupovati komprimirani plin do dovršetka plinovoda koji bi trebao bitiizgrađen između te dvije zemlje, najavio je poljski premijer MarekBelka.
VARŠAVA, 19. listopada 2004. (Hina/AFP) - Poljska namjerava od Norveške kupovati komprimirani plin do dovršetka plinovoda koji bi trebao biti izgrađen između te dvije zemlje, najavio je poljski premijer Marek Belka.

"Projekti za gradnju takvog plinovoda nisu previše jasni. U iščekivanju njihove realizacije zainteresirani smo za kupovinu komprimiranog plina", kazao je premijer Belka.

Belka je kazao da je poljska državna tvrtka za opskrbu plinom PGNiG potpisala s norveškim Statoilom pismo namjere o kupovini komprimiranog prirodnog plina, ali nije želio navesti detalje o tom poslu.

Rusija je ove godine privremeno prekinula dostavu plina Poljskoj kada je Gazprom obustavio isporuku Bjelorusiji zbog neplaćanja, što je potaknulo Varšavu da istraži mogućnost izgradnje plinovoda koji bi je povezivao s Norveškom radi osiguravanja više različitih izvora za opskrbu plinom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙