FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLJSKA JOŠ NIJE UTVRDILA TOČAN DATUM POVLAČENJA IZ IRAKA

PARIZ, 4. listopada 2004. (Hina/AFP) - Poljski predsjednik AleksandarKwasniewski rekao je u ponedjeljak u Parizu da još nije utvrđen točandatum povlačenja poljskih vojnika iz Iraka, sugerirajući ipak da bioni tu zemlju trebali napustiti do kraja 2005. godine.
PARIZ, 4. listopada 2004. (Hina/AFP) - Poljski predsjednik Aleksandar Kwasniewski rekao je u ponedjeljak u Parizu da još nije utvrđen točan datum povlačenja poljskih vojnika iz Iraka, sugerirajući ipak da bi oni tu zemlju trebali napustiti do kraja 2005. godine.

Kwasniewski je nakon razgovora s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom rekao da se razgovara o mogućnosti smanjenja broja poljskih vojnika i o eventualnom povlačenju.

Novinarima je rekao da bi moglo biti moguće "okončati misiju do kraja 2005., ali...se razgovori nastavljaju".

"Moramo se ponašati na odgovoran način", rekao je.

Poljski ministar obrane Jerzy Szmajdzinski rekao je za list Gazeta Wyborcza da bi povlačenje snaga trebalo početi u siječnju 2005. nakon iračkih izbora, a završiti s istekom rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a, dakle krajem sljedeće godine.

Poljska u Iraku upravlja jednom zonom na čelu multinacionalnih snaga od 6.000 vojnika, od čega je 2.500 Poljaka. Od početka rata u toj zemlji poginulo je 17 poljskih državljana, četvorica civila i 13 vojnika.

Prema posljednjim ispitivanjima, više od 70 posto Poljaka protivi se nazočnosti svojih vojnika u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙