FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLJSKA VODEĆE EUROPSKO ODREDIŠTE ZA IZRAELSKE ULAGAČE

VARŠAVA, 13. listopada 2004. (Hina/Dpa) - S očekivanim izraelskimulaganjima u iznosu većem od milijarde američkih dolara u ovoj godini,nova članica Europske unije Poljska postala je vodećom europskomulagačkom destinacijom za izraelske poduzetnike, izjavio je danas uVaršavi zamjenik izraelskog premijera i ministar vanjskih poslovaSilvan Shalom.
VARŠAVA, 13. listopada 2004. (Hina/Dpa) - S očekivanim izraelskim ulaganjima u iznosu većem od milijarde američkih dolara u ovoj godini, nova članica Europske unije Poljska postala je vodećom europskom ulagačkom destinacijom za izraelske poduzetnike, izjavio je danas u Varšavi zamjenik izraelskog premijera i ministar vanjskih poslova Silvan Shalom.

Razgovori Shaloma s poljskim ministrom vanjskih poslova Wlodzimierzom Cimoszewiczem usredotočili su se na prilike za povećanjem bilateralne trgovine i ulaganja, posebice u području visokotehnoloških istraživanja i razvoja te poljoprivrede. Trilateralni projekti, s poljskom susjedom Ukrajinom, također su jedna od opcija, izjavio je Shalom.

Relativno niski troškovi rada zajedno sa snažnim gospodarskim rastom učinili su Poljsku, najveću među 10 novih članica EU, najatraktivnijom ulagačkom destinacijom u Europi.

Shalom je također pozvao Europu da odigra "ključnu" ulogu u bliskoistočnom mirovnom procesu. Opisao je novu članicu EU Poljsku kao zemlju s "uravnoteženim" stavom prema sukobu na Bliskom istoku i kazao kako vjeruje da će uskoro postati važnim glasom unutar 25-članog bloka, sa sposobnošću utjecaja na njegovu politiku prema Bliskom istoku.

"Poljska ima uravnoteženiji stav od možda nekih drugih", kazao je Shalom. "Trebala bi pokušati unijeti utjecaja na druge članice EU kako bi se Europi omogućila ključna uloga u mirovnom procesu na Bliskom istoku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙