FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA ŽELI PRVA RATIFICIRATI USTAV PROŠIRENE EU

RIM, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Italija želi biti prva članicaEuropske unije koja će ratificirati ustav proširene Europe i nada seda će to učiniti za Božić, priopćio je u ponedjeljak šef talijanskediplomacije Franco Frattini.
RIM, 18. listopada 2004. (Hina/AFP) - Italija želi biti prva članica Europske unije koja će ratificirati ustav proširene Europe i nada se da će to učiniti za Božić, priopćio je u ponedjeljak šef talijanske diplomacije Franco Frattini.

Italija koja je 1957. utemeljila EU, ratificirat će ustav proširene Europe parlamentarnim putem. Nekoliko drugih zemalja, među kojima je Francuska, odlučile su organizirati referendum.

Čelnici 25 država članica proširene Europe potpisat će ustavni ugovor 29. listopada u Rimu.

"Odmah nakon toga, vlada će odobriti nacrt zakona koji će se odmah zatim podastrijeti parlamentu od kojega će se zatražiti da načini golem napor kako bi radio po žurnom postupku", kazao je Frattini.

"Želimo biti prvi koji će ratificirati ustav i učinit ćemo to u doista kratkom roku", ustvrdio je. "U krajnjem slučaju, bit će to Božićni dar", zaključio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙