FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: U BEČU POČEO SIMPOZIJ POREZNIH SAVJETNIKA I RAČUNOVOĐA O PROŠIRENJU EU-A

ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - U Europi se zasad još ne nazirekoherentna gospodarska i financijsko-politička strategija, prenosiaustrijska agencija APA navod iz pozdravnog govora predsjednikaAustrijske i Europske gospodarske komore Christopha Leitla na početkuSimpozija računovođa i poreznih savjetnika o proširenju EU-a.
ZAGREB, 14. listopada 2004. (Hina) - U Europi se zasad još ne nazire koherentna gospodarska i financijsko-politička strategija, prenosi austrijska agencija APA navod iz pozdravnog govora predsjednika Austrijske i Europske gospodarske komore Christopha Leitla na početku Simpozija računovođa i poreznih savjetnika o proširenju EU-a.

Na trodnevnom simpoziju u Beču sudjelovat će oko 500 predstavnika branše iz Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, najavljuje agencija, navodeći Leitlovu ocjenu da je "ta manifestacija važan kamenčić u mozaiku 'ponovnog srastanja Europe'".

Europa mora ukloniti preostale razlike a skupovi poput bečkog pravi su put u tom smjeru, istaknuo je Leitl, dodajući da je proširenje EU-a uspješno provedeno u djelo upravo zato što su gospodarski kontakti sjajno funkcionirali prije onih političkih. "Gospodarstvo uvijek prednjači u odnosu na politiku", zaključio je predsjednik Austrijske i Europske gospodarske komore.

EU sada mora dobro razmisliti kojim će tempom nastaviti taj proces, upozorio je Leitl, dodajući da su Rumunjska, Bugarska i Hrvatska takoreći jednom nogom već u EU-u a on sam - gledano iz gospodarske perspektive - nema ništa protiv ni prijema Turske, prenosi austrijska agencija.

Pitanje je samo hoće li organizatorski resursi biti dostatni za realizaciju tog projekta i je li moguće pridobiti potporu građana, napominje Leitl: "Prvo treba što prije riješiti domaće zadaće i postaviti EU na stabilan temelj europskog ustava", objašnjava on, upozoravajući da je taj temelj trenutno još uvijek krhak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙