FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRUXELLES: EU PODUPIRE BORISA TADIĆA

BRUXELLES, 7. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Europska unija dala jesnažnu potporu predsjedniku Srbije Borisu Tadiću nakon njegova pozivaupućenog kosovskim Srbima da izađu na parlamentarne izbore na Kosovu,čime je, po mišljenju radikalnih srpskih političara "prekršio Ustav ipogazio Rezoluciju o Kosovu".
BRUXELLES, 7. listopada 2004. (Hina/Reuters) - Europska unija dala je snažnu potporu predsjedniku Srbije Borisu Tadiću nakon njegova poziva upućenog kosovskim Srbima da izađu na parlamentarne izbore na Kosovu, čime je, po mišljenju radikalnih srpskih političara "prekršio Ustav i pogazio Rezoluciju o Kosovu".

Tadićev poziv upućen kosovskim Srbima u utorak pojačao je napetosti s vladom premijera Vojislava Koštunice koji odbacuje pritisak Zapada u pogledu pružanja potpore izborima na Kosovu te je izjavio da srpska manjina ondje nije sigurna.

"Ova Tadićeva odluka vrlo je hrabra", rekao je povjerenik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana nakon razgovora s Tadićem u srijedu navečer u Bruxellesu. "Bez sudjelovanja kosovskih Srba u političkom procesu bit će teško postići napredak u ključnim pitanjima vezanim za kosovske Srbe", ocijenio je Solana.

"Možda sam usamljen kada je riječ o pozivu upućenom kosovskim Srbima da izađu na parlamentarne izbore na Kosovu, ali učinio sam to jer uistinu vjerujem u europska načela" rekao je novinarima Tadić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙