FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EUROPSKI PARLAMENT: RATIFIKACIJA USTAVA U SVIBNJU 2005.

BRUXELLES, 14. listopada 2004. (Hina/AFP) - Europski je parlamentizrazio želju, u rezoluciji usvojenoj u četvrtak, da države članiceEU-a organiziraju istovremeno proces ratifikacije europskog ustava, odčetvrtka 5. do nedjelje 8. svibnja 2005. godine.
BRUXELLES, 14. listopada 2004. (Hina/AFP) - Europski je parlament izrazio želju, u rezoluciji usvojenoj u četvrtak, da države članice EU-a organiziraju istovremeno proces ratifikacije europskog ustava, od četvrtka 5. do nedjelje 8. svibnja 2005. godine.

Europski je parlament predložio da se svi nacionalni referendumi i parlamentarne procedure ratifikacije u svakoj zemlji članici organiziraju u to vrijeme koje će se poklopiti s obilježavanjem 60. obljetnice kraja Drugog svjetskog rata.

"EU ima prigodu izgraditi svoju budućnost na jakom simboličnom postolju", istaknuo je euro-zastupnik Thierry Cornillet, jedan od začetnika te ideje.

Da bi ustav stupio na snagu treba ga ratificirati svih 25 država članica Unije. Dovoljan je samo jedan "ne" u parlamentu ili na jednom nacionalnom referendumu da tekst ustava bude blokiran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙