FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POSKUPLJUJU DIZEL I LOŽIVO ULJE

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Inine maloprodajne cijenedizelskih goriva od utorka će se povećati u prosjeku 2,4 posto, aloživog ulja 4,1 posto, dok cijene motornih benzina ostaju iste,izvijestila je u ponedjeljak Ina.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Inine maloprodajne cijene dizelskih goriva od utorka će se povećati u prosjeku 2,4 posto, a loživog ulja 4,1 posto, dok cijene motornih benzina ostaju iste, izvijestila je u ponedjeljak Ina.

U idućih tjedan dana na Ininim benzinskim postajama eurodizel će se prodavati po cijeni od 6,68 kuna po litri, što je 2,3 posto više od dosadašnjih 6,53 kune, dok će dizel poskupjeti 2,4 posto, sa 6,37 kuna po litri na 6,52 kune.

Loživo ulje ekstra lako poskupljuje za 4,1 posto, sa 3,68 kuna na 3,83 kune po litri.

Cijena eurodizela-plavog od sutra će biti 3,64 kune po litri, što je povećanje od 4,3 posto u odnosu na dosadašnjih 3,49 kuna.

Ina naglašava da su njezine cijene niže nego što bi trebale biti po stanju na tržištu te da su izazvale veliku potražnju derivata zbog manjeg uvoza koji je u sadašnjim uvjetima neisplativ.

Cijena barela nafte je na američkom tržištu u ponedjeljak dosegnula novi rekord od 55,33 dolara, 40 centi više nego u petak, odnosno 68 posto više u odnosu na početak godine. Razlog su rekordne cijene lož-ulja, pothranjene strahom od poremećaja globalnih isporuka uoči zime, javljaju svjetske agencije.

Cijena lož-ulja u SAD-u rekordnih je 1,56 dolara po galonu, dok je cijena barela nafte marke Brent u Londonu također povijesno najviših 50,40 dolara.

Time je nastavljen nesmiljen rast cijena, usprkos određenim naznakama da visoki energetski troškovi počinju usporavati gospodarski rast, koji je pridonio ovogodišnjem povećanju cijena nafte za više od 20 dolara.

Najnoviji porast cijene barela nafte, koji je od rujna poskupio gotovo 12 dolara, objašnjava se zastojem u eksploataciji nafte u Meksičkom zaljevu nakon oštećivanja naftovoda i platformi tijekom naleta uragana Ivan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙