FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: NA RAČUN MARŽE CIJENE OVAJ TJEDAN BEZ PROMJENE

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA ovajtjedan neće mijenjati cijene naftnih derivata, što znači da će se INAodreći dijela svoje marže i time kompenzirati porast cijena nasvjetskom tržištu, izvijestili su danas iz Ine.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA ovaj tjedan neće mijenjati cijene naftnih derivata, što znači da će se INA odreći dijela svoje marže i time kompenzirati porast cijena na svjetskom tržištu, izvijestili su danas iz Ine.

U priopćenju se ističe da bi INA, uvažavajući kretanja cijena na svjetskom tržištu, cijene trebala podići u prosjeku za 17 lipa po litri.

"INA će odricanjem dijela marže kompenzirati porast cijena za ovaj tjedan, što znači da zasad cijene ostaju nepromijenjene. Zbog ovih poteza INA neće ući u gubitke", navodi se u priopćenju.

Da INA ovaj tjedan neće mijenjati cijene derivata nekoliko je sati prije Ine najavio glasnogovornik Vlade Ratko Maček, ističući da je INA time dijelom ispunila Vladin zahtjev da na rast cijena utječe smanjenjem marže.

Maček je ponovio da Vlada pozorno prati stanje na tržištu nafte, ali da za sada nema potrebe reagirati smanjenjem trošarina. Ministarstva gospodarstva i financija intenzivno prate kretanje cijena na svjetskom tržištu nafte i sve upućuje da bi se trend rasta trebao zaustaviti, rekao je.

Glasnogovornik Vlade također je ponovio da Vlada ostaje kod prošlotjednog zahtjeva da INA na rast cijena derivata reagira smanjenjem dobiti, odnosno marže.

Na napise u hrvatskim medijima vezano za cijenu derivata, danas su reagirali i iz MOL-a, Ininog strateškog partnera koji je vlasnik 25 posto plus jednu dionicu Ine.

"Ina d.d. posluje prema hrvatskim zakonima i regulativama koje se odnose na formiranje cijena, i u tome uživa punu potporu MOL-a, vlasnika 25 posto njezinih dionica. MOL nikada u prošlosti nije komentirao Ininu cjenovnu politiku niti to planira činiti u budućnosti", ističu iz MOL-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙