FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAČEK: INA NEĆE POVEĆATI CIJENE NAFTNIH DERIVATA

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Glasnogovornik Vlade Ratko Mačekizjavio je u ponedjeljak da INA ovaj tjedan neće podići cijene naftnihderivata.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je u ponedjeljak da INA ovaj tjedan neće podići cijene naftnih derivata.

Samim tim što je unatoč rastu cijena nafte na svjetskom tržištu INA, po informacijama koje ima Vlada, odlučila ovaj tjedan zadržati istu cijenu naftnih derivata dijelom je ispunila Vladin zahtjev da na rast cijena utječe smanjenjem marže, izjavio je u ponedjeljak Vladin glasnogovornik Ratko Maček.

Po nekim analizama hrvatska naftna kompanija ovaj je tjedan mogla dići cijene derivata za 22 ili 23 lipe po litri, a kako to nije učinila, praktično je za taj iznos smanjila svoju cijenu, ustvrdio je Maček.

Ponovio je da Vlada pozorno prati stanje na tržištu nafte, ali da za sada nema potrebe reagirati smanjenjem trošarina.

Ministarstva gospodarstva i financija intenzivno prate kretanje cijena na svjetskom tržištu nafte i sve upućuje da bi se trend rasta trebao zaustaviti, rekao je Maček.

Vlada razmatra sve mogućnosti, i za sada nema razloga za smanjenje trošarina, ustvrdio je Vladin glasnogovornik.

Ponovio je da Vlada ostaje kod prošlotjednog zahtjeva da INA na rast cijena derivata reagira smanjenjem dobiti, odnosno marže.

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su oslabile nakon što su pobunjenici u Nigeriji povukli svoje prijetnje da će ciljati naftne operacije. No, zabrinutost za isporuke nafte pred početak zime drže cijene blizu ključne granice od 50 dolara, javljaju svjetske agencije.

Cijena barela nafte na američkom tržištu spustila se za 60 centi, na 49,52 dolara, što je oko jedan dolar ispod rekordne razine zabilježene prošli tjedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙