FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA OVAJ TJEDAN NEĆE MIJENJATI CIJENE DERIVATA

ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA ovajtjedan neće mijenjati cijene naftnih derivata, unatoč tomu što bi rastcijena sirove nafte i visoke cijene derivata na tržištu Mediteranazahtijevale korekciju između 20 i 48 lipa po litri, izvijestili sudanas iz Ine.
ZAGREB, 11. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska naftna kompanija INA ovaj tjedan neće mijenjati cijene naftnih derivata, unatoč tomu što bi rast cijena sirove nafte i visoke cijene derivata na tržištu Mediterana zahtijevale korekciju između 20 i 48 lipa po litri, izvijestili su danas iz Ine.

"Unatoč tomu što su cijene sirove nafte i dalje nastavile rasti te su dostigle vrijednost od 49,71 američki dolar na Londonskoj burzi i što su cijene svih derivata na tržištu Mediterana visoke i zahtjevale bi korekciju između 20 i 48 lipa po litri, INA je odlučila ne mijenjati cijene u ovom tjednu, očekujući da će doći do stabilizacije cijena derivata", navodi se u Ininu priopćenju.

Iz Ine ističu da bi posebice bilo potrebno povisiti cijene loživa ulja ekstra lakog i plavog dizela zato što je u proteklom razdoblju INA, vodeći računa o svojim potrošačima, korigirala cijene tih proizvoda za manji iznos nego je bilo potrebno.

To za posljedicu ima izuzetno veliku potrošnju derivata, naročito plavog dizela, što je, tvrde iz Ine, začuđujuće budući da je potrošnja dvostruko porasla u odnosu na prethodnu godinu.

Ovo je tako drugi tjedan u kojem hrvatska naftna kompanija neće povećavati svoje maloprodajne cijene, a nakon što je Vlada krajem rujna pozvala Inu da smanjenjem svoje marže utječe na rast cijena derivata.

Da se cijene derivata ovaj tjedan najvjerojatnije neće mijenjati neizravno je sredinom prošlog tjedna najavio i predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević. INA je smanjila svoje marže i s manjim maržama može raditi jedno razdoblje, a da se ne poremeti plan investicija, koji, bez obzira na smanjenu dobit, za sada još nije ugrožen, kazao je Dragičević prošli tjedan u Sisku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙