FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovori Ministarstva znanosti i školskih sindikata 21. listopada

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Nezavisnoga sindikatazaposlenih u srednjim školama Andrija Puljević izjavio je danas kakoće pregovori triju sindikata školstva i znanosti o povećanju plaća spredstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa započeti21. listopada.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Andrija Puljević izjavio je danas kako će pregovori triju sindikata školstva i znanosti o povećanju plaća s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa započeti 21. listopada.

Puljević je rekao kako ga je danas, zahvaljujući utjecaju resornoga ministra Dragana Primorca i na osobnu zamolbu, primio premijer Ivo Sanader, kojega je izvijestio o problemima u školstvu i znanosti, nakon čega su dogovoreni pregovori za četvrtak u zgradi Ministarstva.

Upitan hoće li biti štrajka, Puljević je rekao kako još ne zna. "Ako se ništa ne postigne, tada će štrajka vjerojatno biti", dodao je.

Današnjem razgovoru nisu bila nazočna ni druga dva predstavnika sindikata - predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Mato Elkaz i predsjednik Glavnoga vijeća Nezavisnoga sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić, koji su rekli da za današnji sastanak nisu znali, niti su na njega pozvani.

"Nema supermacije ni jednoga sindikata. Bitno je da su pregovori otvoreni", rekao je Puljević, komentirajući današnji sastanak u Vladi.

Na jutrošnjoj konfrenciji za novinare tri su školska sindikata najavila štrajk u školama i na fakultetima ako ne dođe do socijalnoga dijaloga s Vladom i pregovora o povećanju plaća.

(Hina) xmb ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙