FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

slovenija: drnovšek posreduje između novinara i poslodavaca

LJUBLJANA,5. listopada(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšekposredovat će u sporu između slovenskih novinara i poslodavaca okokolektivnog ugovora, pa bi štrajk novinara započet u nedjelju mogaozavršiti u roku nekoliko dana, doznaje se u utorak u Ljubljani nakonsastanka slovenskog predsjednika s predstavnicima novinara.
LJUBLJANA,5. listopada(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek posredovat će u sporu između slovenskih novinara i poslodavaca oko kolektivnog ugovora, pa bi štrajk novinara započet u nedjelju mogao završiti u roku nekoliko dana, doznaje se u utorak u Ljubljani nakon sastanka slovenskog predsjednika s predstavnicima novinara.

Drnovšek je u utorak primio izaslanstvo novinara u kojem su bili predstavnici vodećih novinskih kuća čiji listovi danas nisu izašli, nacionalne agencije STA, Televizije Slovenije i samostalnih novinara.

Kako je u priopćenju za javnost prenio predsjednik Sindikata novinara Slovenije (SNS) Iztok Jurančič, Drnovšek, kojemu su obrazložili razloge štrajka, posredovat će kod Gospodarske komore da otpočnu pregovori sa sindikatom novinara i u slučaju da Gospodarska komora pristane na pregovore štrajk bi mogao biti brzo završen.

Predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS) i vjerojatni mandatar buduće vlade Janez Janša u ponedjeljak je za izazivanje štrajka optužio Gospodarsku komoru jer nije htjela sjesti za zajednički stol s novinarima, a doveo je u pitanje i njen legitimitet predstavljanja poslodavaca budući da djeluje na osnovi koncesije koju joj je dodijelila država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙