FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ITALIJI POČEO TJEDAN ŠTRAJKOVA

RIM, 18. listopada 2004. (Hina) - Štrajkom radnika u državnoj upravi uItaliji je u ponedjeljak počeo "tjedan štrajkova" koji će kulminiratiu petak velikom obustavom rada zaposelnika u službama gradskogprometa.
RIM, 18. listopada 2004. (Hina) - Štrajkom radnika u državnoj upravi u Italiji je u ponedjeljak počeo "tjedan štrajkova" koji će kulminirati u petak velikom obustavom rada zaposelnika u službama gradskog prometa.

Radnici u državnim službama napravili su kalendar štrajkova, odnosno neće svi obustaviti posao u jednom danu, već je prosvjed raspoređen po gradovima. Tako se danas, primjerice, neće izdavati neki dokumenti i potvrde u Milanu i Firenci, pa u utorak dolaze na red Rim i Napulj itd.

Sve tri velike sindikalne konfederacije, CGIL, CISL i UIL, traže za zaposlene u državnim službama obnovu radnih ugovora za razdoblje 2004. - 2005. s povećanjem plaća od osam posto. Vlada je spremna povećati plaće do 3,7 posto, što znači da se priprema velika bitka u pregovorima.

U petak u talijanskim gradovima neće voziti gradski autobusi, tramvaji, trolejbusi i podzemne željeznice. Sindikati traže sklapanje radnih ugovora za razdoblje od 2004. do 2007. godine, te ispunjavanje svih preuzetih obveza nakon prošlogodišnjih štrajkova i postignutih djelomičnih kompromisa s vladom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙