FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SINDIKATI PROSVJETE DALI VLADI ROK

ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Tri većinska sindikata prosvjete,koji su ovoga tjedna organizirali štrajk upozorenja, dali su u petakrok Vladi da do 15. listopada ispuni njihove zatjeve.
ZAGREB, 8. listopada 2004. (Hina) - Tri većinska sindikata prosvjete, koji su ovoga tjedna organizirali štrajk upozorenja, dali su u petak rok Vladi da do 15. listopada ispuni njihove zatjeve.

Jednodnevnim štrajkom sindikati su u utorak upozorili na neodrživo stanje u školstvu i znanosti, kao i na plaće koje, kako tvrde, zaostaju 12 posto za drugim javnim službama. Sindikati su u srijedu, dan nakon štrajka, najavili da će odlučiti o mogućem dužem štrajku, ne ispuni li Vlada njihove zatjeve.

Pisma s pet zahtjeva sindikati su u petak uputili predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu i ministrima financija te znanosti, obrazovanja i športa, Ivanu Šukeru i Draganu Primorcu.

Nezavisni sindikat zaposlenika u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja i Sindikat hrvatskih učitelja traže da do 15. listopada počnu pregovori o plaćama za 2005., božićnici i drugim materijalnim naknadama, "kao što je uobičajeno prije donošenja državnog proračuna".

Sindikalisti traže zajednički razgovor o mogućim oblicima selektivnog pristupa prosvjeti i znanosti, te razgovor socijalnih partnera - Vlade i tri sindikata prosvjete, a po potrebi i raznih predstavnika gospodarstva - o ukupnom stanju u prosvjeti i budućem položaju prosvjete i znanosti.

Od ministra Primorca sindikati traže da počnu razgovori radi razmatranja stanja i reformskih mjera u prosvjeti i znanosti.

"Premijeru Ivi Sanaderu još jednom predlažemo zajednički susret s predstavnicima triju sindikata radi razmatranja dugoročnih namjera države i uvida u državnu politiku prema prosvjeti i znanosti", ističu tri sindikata prosvjete u priopćenju koje su potpisali predsjednik SHU-a Mato Elkaz, predsjednik NSZSŠH-a Andrija Puljević i predsjednik Velikog vijeća NSZVO-a Vilim Ribić.

Štrajku upozorenja koji se u utorak održavao u školama, fakultetima i znanstvenim ustanovama pristupilo je između 67 i 80 posto zaposlenih, prema različitim podacima ministarstva i sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙