FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PASI: VRIJEME JE DA OESS REDUCIRA SVOJE MISIJE NA BALKANU

SKOPJE, , 18. listopada 2004. (Hina) - Misije OESS-a na Balkanu trebalobi polako reducirati jer se radi o području koje je stabilizirano,izjavio je u ponedjeljak u Skoplju bugarski ministar vanjskih poslovai aktualni predsjedatelj Organizacije za europsku sigurnost i suradnjuSolomon Pasi.
SKOPJE, , 18. listopada 2004. (Hina) - Misije OESS-a na Balkanu trebalo bi polako reducirati jer se radi o području koje je stabilizirano, izjavio je u ponedjeljak u Skoplju bugarski ministar vanjskih poslova i aktualni predsjedatelj Organizacije za europsku sigurnost i suradnju Solomon Pasi.

Pasi smatra da se OESS treba više orijentirati na druge krizne regije, a da Balkanu sada više treba potpora za izgradnju infrastrukture i ekonomski razvoj.

Bugarski šef diplomacije Skoplju se sastao s makedonskim predsjednikom Brankom Crvenkovskim i premijerom Harijem Kostovim, a sa svojom makedonskom kolegicom Ilinkom Mitrevom je potpisao plan o suradnji Makedonije i Bugarske u vezi euroatlantskih integracija.

Pritom je Pasi izjavio da je Bugarska prošla dug i trnovit put na putu prema EU i spremna je poduprijeti i prenijeti svoja iskustva Makedoniji i svim susjednim i drugim zemljama.

Obrazlažući plan o suradnji, Ilinka Mitreva je istaknula da će bugarsko iskustvo biti vrlo korisno i dodala da je s bugarskim kolegom razgovarala i o potrebi da dvije zemlje usvoje deklaraciju za intenziviranje aktivnosti za ubrzavanje gradnje koridora koji će povezati Crno s Jadranskim morem.

Pasi će u sklopu svoje balkanske turneje još posjetiti Beograd, Podgoricu, Prištinu i Tiranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙